Sázející z Německa se raduje z pohádkové výhry v Eurojackpotu. Částka mohla být ještě vyšší

Sázející z německého Rostocku se raduje z vysoké částky, kterou vyhrál v soutěži Eurojackpot. Díky šťastnému tipu si neznámá osoba z Meklenburska-Předního Pomořanska odnese téměř 870 tisíc eur, tedy v přepočtu přes 22 milionů korun. U našich západních sousedů se jedná o dosud nejvyšší letošní výhru. Informoval o tom web Bild.

V úterním losování Eurojackpotu vyhrál účastník soutěže, který žije v oblasti Meklenburské jezerní plošiny. Šlo o druhou výherní kategorii soutěže. Mezi německými sázejícími si dosud nikdo vyšší sumu neodnesl, připomíná web Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajinci propadli gamblingu, hrají i vojáci. Za prosázené miliardy může stres, říká expert

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. Účast na hazardních hrách je zákonem zakázána osobám mladším 18 let.

Šťastný tip vynesl účastníkovi loterie ze severu země přesně 869 448 eur. Stejná částka poputuje i do Švédska, jelikož stejná čísla vsadil i majitel losu ze Skandinávie.

Účastníkovi z Rostocku scházelo k velkému jackpotu, který v úterý činil pohádkových 73 milionů eur (v přepočtu 1 851 645 000 korun), pouze jedno správně uhodnuté speciální euročíslo. Eurojackpot se losuje dvakrát týdně, a to v úterý a pátek.

Minulý týden se ze šťastného tipu radoval sázející z amerického Portlandu. V loterii Powerball ovšem dosáhl značně vyšší výhry. Šlo o 1,32 miliardy dolarů, tedy v přepočtu o téměř 31 miliard korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. s Camillou oslavili výročí svatby. Lásku Britů si královna nakonec získala

Tagy: