Král Karel III. s Camillou oslavili výročí svatby. Lásku Britů si královna nakonec získala

Král Karel III. s manželkou Camillou

Britský královský pár slaví výročí

Devatenácté výročí uzavření sňatku oslavili v úterý král Karel III. a jeho choť Camilla. Pár tehdy spojili církevní představitelé v kapli hradu Windsor. Jejich netradiční milostný příběh sleduje už po desetiletí celý svět. Dříve nenáviděné Camille Parker Bowlesové Britové postupně odpustili.

Jejich láska trvá už přes půl století. Tehdejší princ Charles se do Camilly zamiloval, když mu bylo 23 let. Nebyla pro něj ale dost urozená, a tak se nemohli vzít, připomíná web Sky News.

K TÉMATU: Velké usmíření v královské rodině? William pozval Harryho rodinu do Británie, tvrdí expert

Budoucí král si tak později vzal národem milovanou princeznu Dianu. Camilla se ale také vdala. Proč Charles dával celý život přednost Camille, přestože byl ženatý s jednou z nejkrásnějších žen světa, vysvětlil v jednom rozhovoru.

„Vždy mě dokázala rozesmát. Nepotkal jsem nikoho duchaplnějšího, moudřejšího a s větším šarmem. S nikým jsem nikdy neměl tolik společných zájmů,“ svěřil se.

S Camillou překonali společně i období, kdy do médií pronikly detaily jejich intimních nočních telefonátů. V polovině 90. let se jak Charles, tak Camilla se svými polovičkami rozvedli. Teprve osm let po tragické smrti princezny Diany se dlouholetí milenci odvážili uspořádat na královské poměry skromnou svatbu.

V té době vzbuzovala Camilla v Británii velké emoce. Spousta lidí ji nenáviděla. I nyní se objevují tací, kteří jí stále vyčítají rozpad manželství princezny Diany. Popularitu u Britů si Camilla získávala velmi pomalu. Postupně ukázala, že umí být blízká běžným lidem, třeba když si s Charlesem zkusili pracovat v televizi.

Po smrti královny Alžběty II. se manželský pár dostal i do čela monarchie. Radost jim ale v posledních měsících kazí diagnóza rakoviny nejen u samotného krále, ale i u princezny Kate.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaké jsou nejnovější informace o zdravotním stavu princezny Kate?

Tagy: