Oheň je připravil o střechu nad hlavou, přátelé se snaží pomoci. Rodina navíc čeká miminko

Požár rodinný dům na Jablonecku značně poškodil.

U požáru rodinného domu na Jablonecku zasahovalo 16 jednotek hasičů

O záchranu rodinného domu na Jablonecku, v němž do letošního září žilo šest lidí, se snažilo na šestnáct jednotek hasičů. Navzdory jejich snaze však objekt do značné míry lehl popelem. Dům byl sice pojištěn, veškeré vzniklé škody však nezvládne vypočtená suma pokrýt. Přátelé se proto obrací s žádostí o pomoc na veřejnost. Brzy se totiž rodina rozroste o dalšího člena.

K požáru rodinného dobu do obce Odolenovice na Jablonecku vyrazili hasiči 22. září ve večerních hodinách. Plameny pohltily domov Lenky, Dana a jejich čtyř příbuzných, kteří v obci po generace žijí.

„Až 16 jednotek hasičů, včetně dobrovolných, bojovalo s rozsáhlým požárem, který se zhruba po šesti hodinách podařilo dostat pod kontrolu, za což chce rodina všem srdečně poděkovat,“ cituje své přátelé na platformě Donio Martin.

ČTĚTE TAKÉ: Snila o vlastní cukrárně, dnes se Monika učí znovu žít. Rodičům dochází síly, prosí o pomoc

Právě on stojí za založením sbírky, která má jediný cíl: pomoci rodině vrátit se zpět do domova. Požár totiž objekt z velké části zničil, někteří členové rodiny přišli o veškerý majetek. „Ačkoliv byl objekt pojištěn, pojistka bohužel nedosahuje takové výše, aby pokryla veškeré náklady spojené se znovuvybudováním rodinného domu. Rovněž nestačí na náhradu majetku,“ vysvětlil rodinný přítel.

Svým finančním příspěvkem lidé podpoří rodinu o třech generacích – pomohou šesti lidem, kteří mezi sebe brzy přivítají novorozence. „Našlo se obrovské množství lidí, kteří rodinu podpořili ihned po požáru, ať už poskytnutím bezpečného ubytování, potřebných věcí, nebo jen tím, že zde byli. I jim rozhodně patří poděkování. Brzy se navíc rodina rozroste o nového člena, a tak bude nutné dům postavit, vybavit a mnoho dalšího,“ přiblížil Martin.

Ze dne na den musela rodina začít žít úplně od začátku. Díky pomoci druhých by se brzy mohla opět postavit na vlastní nohy a těšit se zejména z nového přírůstku. Pokud i vy chcete rodinu podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio. „Moc děkujeme všem, kteří se rozhodnou přispět,“ vzkazují.

Tagy: