Jsem čím dál nerudnější, přiznává Kolečko. Prozradil, proč už se nesměje tolik jako dřív

Petr Kolečko

Petr Kolečko je s přibývajícím věkem smutnější

Režisér a scenárista Petr Kolečko v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS přiznal, že s přibývajícím věkem pociťuje změny. Čím více stárne, tím více je jeho život smutný. Proto se snaží utíkat k práci, kde se prý alespoň zasměje. Promluvil také o tom, proč se téměř vůbec nezajímá o politiku. Kdyby se nad ní lidé nerozčilovali, měli by podle něj snazší život.

Petr Kolečko, úspěšný český režisér a scenárista, v březnu oslaví čtyřicáté narozeniny. S přibývajícím věkem se podle něj kupí i starosti. „Se svým milovaným kolegou Prachařem, který čtyřicátiny už oslavil, jsme se bavili o tom, že člověk je bohužel s pokračujícím věkem čím dál smutnější,“ svěřil se v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Lucie už má náhradu za Kollera. Chystá se i nová deska a velkolepé oslavy

Únikem od reality je pro Kolečka práce. „V civilu je to smutnější. Člověk se alespoň snaží utíkat k práci,“ vysvětlil. „Život je těžší, jak člověk stárne, věci různě bolí. Člověk má hodně dětí, je to docela náročné,“ pokračoval s tím, že už se běžně ani tolik nesměje a mrzutost se u něho stupňuje. „V civilu je to náročnější, už se nesměju tolik, co dřív. Spíš jsem čím dál tím nerudnější,“ prozradil.

O to víc prý ale chce humor v práci. „Je fajn, že se zasměju v práci,“ řekl a připomněl historku s moderátorem Karlem Šípem, kterému je dnes už 78 let. „Vzpomínám na Karla Šípa, když jsem byl u něho v pořadu. Vždy jsme přišli do šatny a on byl celý smutný a depresivní. Jakmile to ale začalo, tak vyvalil na lidi obrovskou dávku humoru a štěstí. Tak takhle na tom ještě nejsem, ale už jsem k tomu blízko,“ zamyslel se.

„Politika mě nevzrušuje“

Jediným scénářem, kterým se kdy přiblížil politice, byla hra o Václavu Havlovi. „Kdysi jsem napsal relativně úspěšnou hru Poker Face, která se hrála třeba v Londýně a Rumunsku. Je o Václavu Havlovi. Jedna rovina hry je, že Václav Havel má pohřeb. Druhá rovina hry zkoumá, jestli hráčka pokeru není jeho dcera. Jde tam o dceru Václava Havla, ale i o další témata. Takže někdy jsem se politiky dotknul, ale spíše ji nesleduju,“ řekl.

Kolečko zastává názor, že ať je ve vysokých pozicích kdokoliv, pro něj se téměř nic nemění. „Nějak mě politika nevzrušuje, je mi jedno, kdo tam je,“ nastínil.

Námět na dobrou satiru v politice nevidí. „Politické činy jdou mimo mě. Ať se děje cokoliv, přijde mi, že to všechno dopadne zhruba stejně,“ uvedl s tím, že kdyby se lidé nerozčilovali nad politikou, usnadnili by si život. „Ono se to vždy nějak stane většinou bez lidí, co se nad tím rozčilují. Když se nad tím člověk nerozčiluje, hrozně si ulehčí život. Nakonec potom přijdou noví politici za pár let. Je jedno, co si lidi myslí,“ zdůraznil.

Na oslavu svých čtyřicátých narozenin bude v létě točit snímek o fotbale. „Budeme v létě točit film o Spartě Praha. Moc se na to těším. Připodobnil bych to k tomu, co jsem říkal o politice. Mění se hráči, ale klub a víra zůstává. Měli bychom tak nějak vnímat věci, které jsou nad námi a přesahují naše životy. Právě ke čtyřicítce si člověk uvědomí, že jsou tady věci, které přesahují naše životy, třeba Sparta,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jedno šestinedělí končí, další začíná. Vojtek ukázal syna Vincenta, mluví o „konci kariéry“

Tagy: