Schillerová ležící spící. Internet si střílí z exministryně kvůli nákladům na fotografy

Alena Schillerová si zapózovala s celníky. Nebo spíše oni s ní.

Image Aleny Schillerové na sociálních sítích stála Česko skoro dva miliony

Bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) se opět stala terčem internetových vtípků. Tentokrát lidé na sociálních sítích reagovali na informaci, že prezentace někdejší šéfky resortu na Instagramu a Facebooku stála miliony korun. Fotografové a kameramani si tak měli přijít na štědré odměny, což se stalo inspirací pro tradiční lidovou tvořivost – pozadu nezůstali ani Cimrmani. Vybrali jsme nejpovedenější výtvory.

„Už jsem se k tomu vyjadřovala mnohokrát, ale ráda to zopakuji. Nebyli to fotografové, kteří mi fotili pouze fotky na Instagram, jak to účelově vykládají někteří novináři. Chápu, že to může být zajímavá zkratka, ale není to tak,“ napsala Schillerová redakci CNN Prima NEWS. Podle ní šlo o zaměstnance ministerstva, kteří vedle jiné činnosti plnili i funkci fotografa a kameramana resortu financí, a podařilo se díky nim resort úspěšně propagovat.

Taková obhajoba ale před internetovým plénem neobstála, lidé naopak začali vytvářet vtipné memy a koláže. Grafik Tomáš Břínek, známý pod přezdívkou TMBK, si rýpl do štědré finanční odměny pro fotografy i jazykových schopností Schillerové, které se rovněž dočkaly vlastní série fórků.

Někteří tvůrci nechali kauzu okomentovat československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, jiní sarkasticky obhajovali výši výdajů dlouhým seznamem položek – samotnými fotografy počínaje a pronájmem pávů zdaleka nekonče. Pozadu tradičně nezůstali ani správci stránky Jára Cimrman Memes.

Co byste za ty fotky chtěl, Mistře?

Posted by Jára Cimrman MEMES on Friday, January 28, 2022

Do Schillerové se formou koláží a memů pustily také současné vládní strany. „Fotky a videa na instáč paní bývalé ministryně za dva miliony z veřejných peněz? To je docela solidní raketa, kterou se paní ministryně zapomněla pochlubit,“ rýpla si Česká pirátská strana do bývalé šéfky finančního resortu na sociálních sítích.

Fotky a videa na instáč paní bývalé ministryně za dva miliony z veřejných peněz? To je docela solidní raketa, kterou se...

Posted by Česká pirátská strana on Friday, January 28, 2022

Ke kritice Schillerové se přidal i senátor za hnutí STAN Zdeněk Hraba. „Zaplatit z eráru téměř dva miliony za 14 měsíců na fotografa a kameramana za sebeprezentaci ministryně financí? To je to proinvestování se z krize? (…) Každá párty jednou skončí a vždy přijde čas zaplatit účet. Ovšem pokud je to párty rozpočtová, tak může skončit tvrdým nárazem do stagflační zdi,“ napsal na Facebooku společně s memem ostře zatáčejícího auta.

Dva miliony korun ze státního na instagram Aleny Schillerové. Zaplatit z eráru téměř 2 miliony za 14 měsíců na...

Posted by Zdeněk Hraba • váš senátor on Friday, January 28, 2022

Tagy: