Komentátor: Kdyby měla vláda svého kandidáta, vyhrál by. Pavla jí Babiš může omlátit o hlavu

Expremiér Andrej Babiš a generál Petr Pavel se utkají v druhém kole prezidentské volby.

Petr Pavel o své minulosti věděl a doufal, že vyčpí. To se ale nestalo. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl komentátor Martin Schmarcz. Zdůraznil, že o generála ve výslužbě však v nadcházejících prezidentských volbách vůbec nejde. Podle něj je důležitá vláda, která udělala několik chyb.

„Kampaň vedl velmi dlouho. Věděl o své minulosti a doufal, že když se o ní bude mluvit dva roky před volbami, tak vyčpí. To se ale nestalo, lidé řešili jiné věci. Nyní je toto téma zpět. Přitom nejde o Petra Pavla, ten není důležitý. Jde o vládu, která nemá vlastního kandidáta a podpořila člověka, kterého jjí Andrej Babiš může kdykoliv omlátit o hlavu,“ podotkl Schmarcz.

Poukazoval tím na podobně nepříznivou minulost jak Pavla, tak expremiéra Andreje Babiše (ANO). Schmarcz si myslí, že vláda udělala několik chyb. Jednou z ní je fakt, že dlouhé měsíce premiér Petr Fiala (ODS) sliboval, že jeho kabinet uchazeče o Hrad představí. To se však nestalo.

„Kdyby vláda měla svého kandidáta, vyhrál by. Lidé chtěli volit proti Babišovi, pro vládu, ale nikoho neměli,“ zdůraznil Schmarcz.

Jak politickou minulost Pavla a Babiše hodnotil další host vysílání komentátor Petr Kolář? A mohou se s blížícím začátkem voleb objevit problémy i u dalších uchazečů? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: