Scholz: Deportujme zločince a radikály do Afghánistánu a Sýrie. Německo už na tom pracuje

Německý kancléř Olaf Scholz

Němečtí politici otáčejí ohledně deportací migrantů

Radikálové a zločinci ze zahraničí, kteří v Německu hledají azyl a ochranu, do země nepatří, je proto nutné je deportovat i do států, jako jsou Afghánistán a Sýrie. Ve čtvrtek to v projevu k poslancům Spolkového sněmu prohlásil kancléř Olaf Scholz, který tak reagoval na nedávný útok nožem v Mannheimu, při kterém žadatel o azyl těžce zranil policistu. Policista následně zraněním podlehl.

„Ti, kdo oslavují terorismus, se obrací proti všem našim hodnotám, proto si zaslouží být deportováni,“ řekl Scholz. Podle kancléře v takovýchto případech nezáleží na tom, zda radikálové žádající o azyl pocházejí ze států se složitou bezpečnostní a právní situací, jako jsou například Afghánistán a Sýrie.

ČTĚTE TAKÉ: Volební programy PŘEHLEDNĚ. Jak chtějí strany řešit migraci či Ukrajinu?

Spolkové ministerstvo vnitra už připravuje podmínky k tomu, aby s deportacemi do těchto zemí bylo možné začít, uvedl Scholz. „Ministerstvo vnitra už vede příslušná jednání se státy, které s Afghánistánem sousedí,“ řekl.

„Pobuřuje mě, že někdo u nás hledá ochranu, přitom ale páchá násilí,“ řekl. Podle Scholze se v Německu nesmí bát lidé, kteří chtějí žít ve svobodě, ale naopak ti, kteří chtějí svobodu ohrozit.

Scholz prohlásil, že v 84milionovém Německu žije 20 milionů lidí s migračním původem. Také oni podle něj čelí kvůli původu výhrůžkám a útokům a také absurdnímu obviňování. „Jsou ale součástí naší společnosti. Nenecháme se rozdělit,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šlachta ostře k Rakušanovi. Politici jako vy migraci nevyřeší. Ministr nastínil své řešení

Tagy:
Německo Afghánistán zločinci Olaf Scholz migrace Sýrie terorismus radikálové Mannheim