Sdílení reklamních ploch, společné pivo i vystoupení. Na čem se Nerudová a Pavel dohodli?

Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila na třetím místě v prvním kole prezidentských voleb, bude podporovat vítěze prvního kola Petra Pavla verbálně, sdílením reklamních ploch či společnými vystoupeními. V úterý se také oba chystají se svými týmy vyrazit na pivo.

Danuše Nerudová, která skončila před branami prezidentského finále, opět vyzvala své voliče, aby dorazili k druhému kolu voleb prezidenta a podpořili v něm generála Petra Pavla. „Zlo nesmí skončit na Hradě,“ zdůraznila na adresu druhého finalisty, Andreje Babiše. Petr Pavel podle Nerudové představuje demokratické hodnoty, Babiš kandiduje proto, aby zvýšil zisk svých firem a zprivatizoval si celou ČR, zdůraznila Nerudová.

Neúspěšná prezidentská kandidátka také v úterý připomněla, že vedla pozitivní kampaň a akcentovala témata mladých lidí. S Petrem Pavlem se domluvila, že tato témata převezme a bude je dál prosazovat. Pavlovi k tomu bude pomáhat i tým odborníků, který kolem sebe bývalá rektorka Mendelovy univerzity shromáždila. „Bude mít kolem sebe tým mladých lidí, kteří zajistí, že témata, jako jsou například nedostatek bydlení či manželství pro všechny, bude generál dále rozvíjet,“ dodala Nerudová.

Petr Pavel se při společném vystoupení s Nerudovou rovněž ohradil proti některým slovům, která v kampani zaznívají. „Strašení válkou a mobilizací pokládám za zbabělost a zneužívání strachu. Na míru mi záleží víc než řadě politiků kvůli zkušenostem z války,“ řekl Pavel.

Půjdou na pivo

Týmy obou kandidátů se v pondělí dohodly na podrobnostech spolupráce, které budou podle Pavla zahrnovat nejen verbální podporu. „Bude to o sdílení některých reklamních prostor, společném vystoupení při některých akcích, úzké spolupráci nejbližších týmů,“ uvedl Pavel.

Nerudová řekla, že oba kandidáti půjdou například v úterý společně na pivo s týmy a dobrovolníky, ve čtvrtek Pavla doprovodí na mítink v Ostravě. Pavlovi nabídla přelepy svých reklamních ploch, které zajistí Pavlův tým. Podobně by mohla vypadat i podpora od senátora Pavla Fischera, který skončil ve volbách čtvrtý a získal 376 705 hlasů. O podrobnostech se Pavel s Fischerem domluví ve středu, prvním výstupem bude společné video.

Tagy: