Se smrtí dcery se vyrovnat nedá, svěřil se Michal David. Naučíte se ji ale chápat

Odůvodnil, proč dlouhé roky skrýval svého syna.

POVÍDEJ (39)

S úmrtím dcery se vyrovnat nedá, ale naučíte se s tím žít, svěřil se zpěvák a hudební skladatel Michal David moderátorce Radce Červinkové v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Jeho dcera Miška zemřela v devíti letech na akutní leukémii. Muzikant popsal, kdo mu pomohl její odchod přijmout a co si musel uvědomit.

Muzikant se potkal se svou životní láskou Marcelou už v sedmadvaceti letech. O osm let později se vzali a během manželství na svět přivedli dvě dcery – Kláru a Michaelu. Rodinná idyla však bohužel netrvala dlouho a devítileté Míše byla diagnostikována leukémie. Nemoc měla strašně rychlý spád a holčička odešla během tří měsíců.

ČTĚTE TAKÉ: Jan Libíček zemřel během natáčení. Vypil zkažené mléko po Menšíkovi a zkolaboval

„Vyrovnat se s tím nedá. Ale my jsme měli paní Jarušku, takovou naší guru, která nám vysvětlila nějaké věci mezi nebem a zemí. A pomáhala nám, jak to pochopit,“ zavzpomínal na nejtěžší chvíle v životě Michal David.

V průběhu času prý pochopil, že je to možná osud a vy ho musíte přijmout. „Miška prostě chtěla odejít v tom věku, ve kterém odešla a člověk to musí přijmout a věřit, že se ještě sejdeme,“ podotkl smutně hitmaker.

„Nejdříve tomu začnete věřit a pak už začnete vědět,“ dodal s tím, že když něco takového prožijete, tak pochopíte, že jsme na tomto světě jen na návštěvě a je to mžik: „Ať se dožijeme pěti nebo pětasedmdesáti. Je to opravdu jen lusknutí prstu v tomhle vesmíru. A vy si prožíváte ten svůj život, svoji karmu a nějakým způsobem si tady toho svého ducha zhodnocujete,“ vysvětlil svůj pohled na svět.

Tenhle život je podle něj takovou školou, kde se máme něco naučit: „Věřím, že to není konečná, ale že je to začátek a v nějaké nové dimenzi to zase pokračuje,“ sdělil.

Každý hřeší

I přestože zpěvák věří v to, že vše, co děláme se nám nějakým způsobem může vracet, připustil, že i on někdy hřeší. „Tady na té planetě je to dost materiální a já nevěřím, že je tady někdo, kdo nehřeší,“ uvedl.

Důležité však podle Davida je, aby člověk prožil život podle sebe. „Člověk má žít nonstop, prožít si svůj discopříběh, svoje lásky z pasáže a mít svých pár přátel,“ podělil se o motto, kterým se řídí, a které se skládá z textů jeho hitů.

Hitmaker Michal David s moderátorkou Radkou Červinkovou promluvil také o dětství v Itálii a začátcích s hudbou. A popsal, jak se dostal do kapely Kroky Františka Janečka. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Doma nemluvíme, oba jsme na zabití. Sandeva s Prachařem natáčejí pokračování osudového seriálu

Tagy: