Sedm lidí včetně dítěte uhořelo při požáru domu v Nice. Jeden člověk bojuje o život

V Nice na jihu Francie při požáru v sedmém patře bytového domu zemřelo sedm lidí, včetně jednoho dítěte. Jeden člověk bojuje o život, další dva jsou zranění, píše na svém serveru stanice BFM TV.

Hořet začalo kolem 02:30 v ulici Rue de la Santoline. Příčina požáru zatím není jasná. Hasiči z domu evakuovali 33 osob.

ČTĚTE TAKÉ: Jeden mrtvý a několik raněných. Auto v Paříži rozmetalo terasu baru, řidič skončil ve vazbě

Dva lidé se snažili před ohněm zachránit skokem z okna, jeden z nich to nepřežil a druhý byl převezen do nemocnice, napsal server Nice Matin a zveřejnil záběry požáru. Na místě ráno stále zasahovali hasiči i zdravotníci.

První informace o obětech se rozcházejí. Stanice BFM TV s odkazem na šéfa Republikánů Érika Ciottiho napsala, že je mezi nimi jedno dítě. Server Nice Matin informoval o třech dětech ve věku pět, sedm a deset let.

Nejtragičtější podobnou událostí ve Francii byl v posledních letech požár, který začátkem srpna 2016 zachvátil noční bar v severofrancouzském městě Rouen. Zemřelo tehdy 13 lidí. Dokonce 16 obětí si vyžádal požár v osmnáctipatrovém věžáku na pařížském předměstí L'Hay-les-Roses v září 2005. K zapálení domu se v tomto případě nakonec přiznaly tři dívky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Českou ambasádu v Paříži zasáhl požár. Vše pokrývá černý prach, sdělil velvyslanec

Tagy:
požár Francie katastrofa Paříž oběť Nice katastrofy, nehody a mimořádné události