Šéfkuchař Sapík naservíroval v Prostřenu buřty. Opéct si je musel každý sám

Šéfkuchař Jaroslav Sapík vařil několika prezidentům nebo v hotelích ve Vídni, Španělsku, Indii i Singapuru. Má ale rád i klasiku, jako jsou české buřty na ohni.

V Prostřeno! Speciál, které běží každý podvečer, můžete celý týden sledovat souboj opravdových mistrů kuchyně. Novou sezonu pořadu odstartoval v pondělí Zdeněk Pohlreich. Po něm ale následují další zvučná jména, jako je šéfkuchař Jaroslav Sapík. Ten vařil několika prezidentům nebo v hotelích ve Vídni, Španělsku, Indii i Singapuru a teď jde o to, co naservíruje svým kolegům.

Ostřílený kuchař Jaroslav Sapík, se kritiky nebojí a s pokorou ji přijme od každého. Se svojí letitou zkušeností se tedy nebojí vařit ani pro své kolegy z branže. „Já si vážím kritiky od každého, když v tom není úmysl poškodit,“ řekl Sapík.

Šéfkuchaři se ale znají a ví, co od sebe při speciálním dílu Prostřena mohou navzájem čekat. Nejde tedy ani mimo televizní kamery o konkurenční boj na život a na smrt. „U Václava jsem byl, u Zdeňka jsem byl ale u Vietnamce a u Itala jsem ještě nebyl,“ přiznal šéfkuchař.

I když Jaroslav Sapík sám vaří převážně českou kuchyni, má velmi rád i tu zahraniční a takovou Itálii si rád dopřeje. „Já to mám rád. Vynechám pizzerky, špagety, to je pro mě taková, jak já říkám, lidová kuchyně. Tyhle země mají totiž úžasná ta normální, klasická jídla, to by si měli lidé uvědomit,“ podotkl.

Opékali jsme české buřty a byla sranda...

Čech se v něm ale opravdu nezapře a po gastronomickým zážitku u něj v restauraci si kluci udělali na zahrádce nám typický piknik. Pivo, oheň a opékačku buřtů. „Po tom menu jsme opékali české buřty a byla sranda,“ dodal Sapík.

Tagy: