Senior na Kolínsku usnul a srazil autem matku s tříletými dcerami. Jedna na místě zemřela

Nehoda na Kolínsku

Auto srazilo matku s dětmi

V obci Tatce na Kolínsku v pátek vpodvečer auto srazilo matku se dvěma malými dcerkami. Jedna na místě i přes snahy záchranářů zemřela, druhá je vážně zraněná a do nemocnice ji transportoval vrtulník. Podle prvotních informací 75letý řidič vozu zřejmě usnul a vjel na chodník. Záchranáři přepravili do nemocnice se středně těžkým poraněním i matku, řekly mluvčí záchranné služby Petra Homolová a policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nehoda se stala po 17:00 v Hořanské ulici. „Od zdravotnické záchranné služby jsme přijali na linku 158 oznámení o nehodě, která měla skutečně fatální následky,“ uvedla Suchánková. Zprávu o tragédii potvrdila také mluvčí záchranné služby Homolová.

„Na místě jsme ošetřili maminku, kterou posléze záchranáři převezli se středně těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Motole. Jedno dítě, také se středně těžkým zraněním, ale při vědomí ve stabilizovaném stavu, jsme letecky transportovali do nemocničního zařízení,“ uvedla mluvčí. Druhá holčička bohužel nehodu nepřežila. „Bohužel i přes veškerou snahu, více než hodinu trvající resuscitaci a péči záchranářů, dítě na místě svým zraněním podlehlo,“ doplnila.

Podle Suchánkové řidič narozený v roce 1946 pravděpodobně při jízdě usnul a najel se zelenou Škodou Fabia na chodník, kde šla maminka se dvěma tříletými holčičkami. Podle dechové zkoušky nebyl pod vlivem alkoholu. Další okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté. Silnice byla přes dvě hodiny uzavřená.

Tagy: