Hrdinný řidič na Zlínsku zachránil ženu s cévní mozkovou příhodou. Rozhodly vteřiny

Řidič na Zlínsku zachránil ženu s cévní mozkovou příhodou.

Řidič v Lukově na Zlínsku zachránil ženu

Řidič v Lukově na Zlínsku zachránil ženu, kterou postihla cévní mozková příhoda. Díky Robertu Mucskovi se dostala včas k odborníkům a je bez trvalých následků. Mucskův loňský podzimní příběh je také prvním ze seriálu reportáží Srdce pro hrdinu na CNN Prima NEWS.

Den pro Roberta Mucska začal jako každý jiný. Loni na podzim vstal do práce, naložil dodávku a pak rozvážel zboží. V tu chvíli neměl ani tušení, že někomu zachrání život. Na řadu měla přijít další zákaznice, řidič přijel k ní před dům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útok medvěda na turistické stezce. Smrti dívky přihlížel přítel, šelma chtěla napadnout i policii

„Volal jsem třikrát a paní se pořád neozývala. Tak jsem prostě jel dál a říkal jsem si, co bude. Už jsem chtěl volat šéfové, ale když jsem tam přijel, tak barák celý svítil. Dovnitř jsem jít nechtěl,“ líčil Mucska.

Chvíli zvonil a troubil. Poté z domu vyšla vyděšená žena a tvrdila, že její snacha leží v kuchyni. To, co se dělo v následujících minutách, bylo rozhodující pro život ženy, kterou postihlo krvácení do mozku. „Já jsem byla v takovém šoku, že bych to nezvládla,“ uvedla tchyně zachráněné ženy.

„Díky velmi rychlé reakci muže se zdravotnická záchranná služba dostala k pacientce včas,“ sdělila mluvčí záchranářů Zlínského kraje Gabriela Netopilová.

Pan Mucska neváhal a okamžitě jednal. Ženě pomohl, zavolal záchranku, počkal, až přijede a pak se zdravotníky pacientku odnesl. Právě čas byl pro záchranu ženy rozhodující. „Bylo nutné ženu transportovat rychle do adekvátního zdravotnického zařízení,“ podotkla Netopilová.

„Jsem mu strašně vděčná, že nám pomohl. Nikomu bych nepřála, aby se něco takového stalo,“ uvedla tchyně. Pan Mucska přitom nepodal pomocnou ruku poprvé. V minulosti společně s manželkou zachraňoval ženu, kterou srazil vlak.

V příští reportáži Krimi zpráv se CNN Prima NEWS vrátí k tomu, co přesně se v Lukově u Zlína odehrálo. Dramatickou situaci zachránce detailně popíše a nebude chybět ani vyjádření ženy, která díky pomoci cizího člověka nemá trvalé následky. Pro zachránce můžete hlasovat v anketě Srdce pro hrdinu prostřednictvím našeho webu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Potyčka cizinců na Žižkově skončila pobodáním. Po útočníkovi na útěku pátrá policie

Tagy: