Ukažte to Putinovi, hřímal ukrajinský lékař. Šestiletá holčička nepřežila ostřelování

Šestiletá dívka zemřela v nemocnici.

Šestiletá dívka zemřela v nemocnici

Rusko během války na Ukrajině stále častěji ostřeluje i obytné oblasti. Přibývá tak civilních obětí. Obzvlášť tragická událost se odehrála v neděli v Mariupolu. Do místní nemocnice přivezli zraněnou šestiletou dívku. I přes veškerou snahu zdravotníků nakonec zemřela. Zvýšenou brutalitu ruských jednotek dokazuje i pondělní bombardování Charkova.

Srdcervoucí okamžiky v mariupolské nemocnici zaznamenali reportéři z agentury AP. Podle ní rodina s malou holčičkou nakupovala v supermarketu na okraji města, když najednou začalo ruské ostřelování.

Zraněnou dívku pak záchranáři odvezli do nejbližší nemocnice. Z vozu na nosítkách putovala přímo na operační sál. Tam lékaři a sestry bojovali o její život. jeden z doktorů, který jí v době úmrtí zrovna pumpoval kyslík, se podíval do kamery reportéra AP a řekl: „Ukažte to Putinovi. Oči tohoto dítěte a plačící lékaře.“

Život dítěte se nakonec nepovedlo zachránit. Tělo pak lékaři přikryli pestrobarevnou polyesterovou bundou. Počet civilních obětí války na Ukrajině, a to včetně dětí, přibývá. To dokazuje i pondělní bombardování Charkova, při kterém zahynulo nejméně 11 lidí.

Tagy: