Pippa je prostě neuvěřitelná, píší nadšení lidé. Mladší sestra Kate na korunovaci opět zářila

Víkendovou korunovaci britského krále Karla III. a jeho choti, královny-manželky Camilly, sledoval celý svět. Pozornost médií opět přilákala Pippa Middletonová, sestra Catherine, princezny z Walesu. Na veřejnosti se ukázala po delší době kvůli mateřským povinnostem, před devíti měsíci přivedla na svět své třetí dítě. Ve skvěle padnoucích žlutých šatech znovu předvedla dokonalou postavu.

„Pippa Middletonová opět uzmula celou pozornost pro sebe,“ komentovali lidé na sociálních sítích přítomnost mladší sestry Kate, princezny z Walesu. Známá členka rodiny Middletonových je v hledáčku fotografů i příznivců britské královské rodiny už od té doby, co se do ní provdala její starší sestra.

Lidé tentokrát chválili její šaty žluté barvy. „Ten pohled na Pippu Middletonovu... Je prostě neuvěřitelná,“ psal další fanoušek královské rodiny na Twitteru.

Další si stěžovali, že oblíbenou ženu v průběhu ceremoniálu moc neviděli. „Pippa Middletonová není během korunovace dostatečně vidět,“ napsal na sociální sítě další z uživatelů.

Pippa seděla v průběhu ceremoniálu po boku své rodiny. Lidé ze sociálních sítích také poukázali na fakt, že se mladší sestra princezny z Walesu v poslední době příliš na veřejnosti neobjevovala. Důvodem bylo těhotenstvím. Své třetí dítě, dceru Rose, porodila teprve před devíti měsíci.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemné momenty korunovace: Karel III. s královnou tancovali, řeč Williama vháněla slzy do očí

Princeznina sestra nebyla jedinou ženou na korunovaci, která zaujala a možná trochu ubrala na pozornosti zaměřené na krále Karla III. Podstatnou roli během obřadu totiž měla vůdkyně Dolní sněmovny a někdejší uchazečka o post předsedkyně Konzervativní strany Penny Mordauntová.

Bidenová s dcerou v barvách Ukrajiny

Politička oděná v modrých šatech totiž držela u monarchy stráž, většinu ceremoniálu v rukou držela meč. Ten v průběhu korunovace v rámci zvyklostí podala nově korunovanému králi. Bylo to historicky poprvé, co tuto pozici při korunovaci zastávala žena.

I ona si každopádně za svoji roli vysloužila chválu. „Držitelka meče si pro sebe ukradla celou událost,“ napsala na Twitter opoziční politička z Labouristické strany Emily Thornberryová navzdory tomu, že s Mordauntovou jsou politické rivalky.

Diváky zaujala také první dáma USA Jill Bidenová se svojí vnučkou Finnegan. Manželka amerického prezidenta Joea Bidena, který se korunovace neúčastnil, na sebe vzala světle modré šaty, zatímco její dcera žluté. Média spekulovala, že tím daly najevo svoji podporu Ukrajině, neboť právě tyto barvy tvoří její státní vlajku.

Tagy:
Velká Británie sociální síť Jill Bidenová korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Penny Mordauntová král Karel III. korunovace Karla III. Pippa Middletonová