Seznamkový podvodník dopaden v Itálii. Od svých obětí vylákal tři miliony korun

Seznamkový podvodník dopaden. Peněz, které podvodně získal, si ale moc neužije. Po zadržení je ve vazební věznici v Itálii. Kriminalisté zatím vědí minimálně o sedmi podvedených ženách. Podle detektivů je ale poškozených mnohem víc.

Muž mnoha tváří a identit. Na seznamce se vydával za úspěšného modela a právníka. Muže zadrželi v bytě, kde se schovával. „Před několika dny se italské policii ve spolupráci s českou policií podařilo podezřelého zadržet v Římě. V současné době by se měl nacházet ve vazební věznici v Římě a mělo by probíhat vydávací řízení do České republiky,“ řekl kriminalista.

Podezřelý muž měl na seznamce podvést minimálně sedm žen. Vyšetřovatelé si myslí, že číslo stále není konečné. Hlásí se jim další a další poškození. A jsou mezi nimi i muži, se kterými navazoval kontakt například přes herní portály. „Nabízel zhodnocení peněz prostřednictvím firmy, kterou skrytě ovládal. Ke zhodnocení nikdy nedošlo a peníze zřejmě používal pro svou potřebu,“ pokračoval kriminalista.

Kultivovaný a vzdělaný

Lucian nebo Alesandro. Nejčastěji na internetu vystupoval právě pod těmito jmény. Už dříve pro CNN Prima NEWS popsala svoji zkušenost paní Zuzana. Muž jí slíbil, že spolu rozjedou podnikání. Mělo to ale háček. Na první schůzku musela přivézt velký obnos peněz. „Chtěl po mně 10 tisíc euro. Byl to muž kolem padesáti. Velmi upravený, velmi kultivovaný a opravdu byl vzdělaný,“ uvedla paní Zuzana.

Celková škoda, kterou zatím kriminalisté vyčíslili, se pohybuje kolem tří milionů korun. Částka ale není konečná a nejspíš se ještě výrazně navýší. „Muži za opakované podvodné jednání hrozí odnětí svobody až osm let,“ dodal kriminalista.

Policisté prosí, pokud jste i vy naletěli seznamkovému podvodníkovi – jak mu detektivové přezdívají – ozvěte se na linku 158. Obrátit se můžete i na redakci Krimi zpráv, konkrétně na e-mail krimizpravy@iprima.cz.

Tagy: