Swiftová s armádou právníků vyrazila do boje se studentem. Sleduje pohyb jejího letadla

Advokáti zpěvačky Taylor Swiftové hrozí právními kroky studentovi floridské univerzity Jacku Sweeneymu. Mladík totiž sleduje soukromá letadla celebrit a veřejně známých osobností, včetně Swiftové. Student potvrdil webu CNN, že od advokátů známé zpěvačky obdržel dopis, který ho vyzývá, aby tuto svou činnost ukončil.

Sweeney už léta vede účty, na kterých sleduje využívání letadel veřejně známými osobnostmi a měří jejich uhlíkovou stopu. Jeho reportáže, při nichž využívá veřejně dostupné údaje Federálního úřadu pro letectví neboli FAA a signály vysílané letadly, byly široce oceňovány a vynesly jednadvacetiletému mladíkovi ocenění Forbes 30.

ČTĚTE TAKÉ: Swiftová to schytává od fanoušků. Cenu přebírala z rukou Céline Dionové, ani se na ni nepodívala

Právníci Swiftové z washingtonské advokátní kanceláře Venable obvinili mladíka ze stalkingu a obtěžování kvůli sledování pohybu zpěvaččina soukromého tryskáče. Informaci jako první přinesl deník Washington Post. V dopise také upozornili na soustavné zveřejňování přesných informací o poloze a budoucím pobytu jejich klientky v reálném čase. Obviňují Sweeneyho z nedbání na veřejnou bezpečnost ostatních výměnou za pozornost nebo možnost, jak zbohatnout.

V dopise se navíc uvádí, že pro Swiftovou, která se již od mládí potýká se stalkery a dalšími osobami, které jí chtějí ublížit, se jedná o otázku života a smrti. Zpěvačka už zažila případy, kdy do jejího bydliště dorazili ozbrojení lidé, kteří jí chtěli ublížit. Podle advokátů dává Sweeney sdílením informací o tom, kde se zpěvačka právě nachází, dokonalé informace všem, kteří jí chtějí ublížit.

Právníci ho vyzvali, aby činnost související s účty na sociálních sítích ukončil. To potvrdil sám Sweeney pro americký web CNN.

Student uvedl, že dopis od právníků Swiftové obdržel poté, co některé neziskové organizace a média podrobně zkoumaly zpěvaččinu uhlíkovou stopu. Vysvětlil, že svým jednáním rozhodně nechtěl nikoho poškodit a doplnil, že shromažďuje veřejně dostupné informace.

Sweeney provozuje i účty, jež sledují pohyby tryskáčů například Marka Zuckerberga, Billa Gatese a mnoho dalších. Také Elon Musk, který se v minulosti už dostal do konfliktu se Sweeneym, už před časem upozornil, že účty představují bezpečnostní riziko pro něj i jeho rodinu. Musk v návaznosti na to v prosinci 2022 zrušil studentovi účet ElonJet na platformě X, dříve Twitter.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Taylor Swiftová triumfovala na Grammy a připsala si další rekord

Tagy:
letadlo Elon Musk sledování zpěvačka Bill Gates Taylor Swiftová stalking Taylor Swift soukromý tryskáč