Ben Cristovao je asijským mistrem bojového umění. Při tréninku si ale vážně poranil rameno

Vážné zranění ramene si přivodil zpěvák a tanečník Ben Cristovao kvůli bojovému sportu jiu-jitsu. Musel dokonce dvakrát na operaci, řekl v pořadu Show Jana Krause. V dalším díle oblíbené talkshow ve středu 20. září se mohou diváci těšit také na kardiologa Petra Neužila či specialistky na smažený sýr Annu Lucii Helešic a Terezii Kučerovou.

Ben Cristovao se nevěnuje pouze hudbě, na vrcholové úrovni dělá i sport. V brazilském bojovém umění jiu-jitsu je natolik dobrý, že se účastní turnajů po celém světě a sbírá tituly. „Jsem mistr Asie,“ pochlubil se v pořadu Cristovao.

„Jiu-jitsu je buď starší způsob boje, nebo jde o brazilské jiu-jitsu, které inovovali Brazilci a aplikovali ho na ulicích, aby vyzkoušeli, co z toho reálně funguje. Bylo dopracováno do dnešní formy, ve které se zápasí,“ vysvětlil v pořadu Show Jana Krause známý muzikant.

ČTĚTE TAKÉ: Co říká maminka o třetí ženě Brzobohatého? První svatbu vynechala, na Kuchařovou byla přísná

Vážný úraz

Při tréninku si ovšem přivodil vážné zranění ramene. „Jedna technika byla rychlejší, než jsem ji viděl. Nestihl jsem na to zareagovat a najednou slyším takový divný zvuk. Koukám na svoji ruku, bylo to poprvé, co jsem něco takového zažil. Ruka byla se mnou… a vlastně ne,“ vzpomíná na nedávný úraz.

Rameno mu nahodil zpět místní fyzioterapeut, pak šel do nemocnice. „Napřed jsem byl v Praze v nemocnici, kde mi řekli, že se to možná samo spraví. Dostal jsem nějaké zpevňovací cviky, ale pořád to vypadávalo,“ řekl.

Nakonec musel podstoupit operaci v Olomouci. „Přišívali mi zpátky rameno nebo to labrum, které rameno drží. Potom mi ještě přišívali biceps, který byl také utržený,“ dodal.

Tím to ovšem neskončilo a biceps mu museli spravovat ještě jednou. „Po koncertě se ke mně rozeběhla jedna slečna, jakože mi skočí do náručí, abych ji chytil. Já jsem zapomněl, že ruku nemám přetěžovat, chytil jsem ji a ruka udělal křup. Slečnu jsem sice udržel, ale biceps jen říkal: ,Tak znovu.‘ Šel jsem tedy znovu do Olomouce, a to už, doufám, bylo finální,“ doplnil.

Kvůli sportu si musí samozřejmě pravidelně udržovat fyzičku a zároveň se připravuje na velký plánovaný koncert. „Běhám podél řeky a do toho si zpívám songy, ale bez hudby. Do toho občas skáču, takže když kolem mě běží lidi, tak si říkají: ,Co je to sakra za vola,‘“ uzavřel.

V dalším dílu Show Jana Krause se kromě Bena Cristovaa představí kardiolog Petr Neužil a specialistky na smažený sýr Anna Lucie Helešic a Terezie Kučerová. Pořad mohou diváci sledovat ve středu 20. září ve 21:35 na Primě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Narozeninové překvapení pro Jana Krause

Tagy: