Brenda z Beverly Hills čelí drsným výhrůžkám. Schytala je za názor na válku v Izraeli

Americká herečka Shannen Dohertyová, která se musí vyrovnávat s vážnou chorobou, v současné době čelí nepěkným výhrůžkám, jak se svěřila na sociální síti Instagram. Výhrůžné zprávy začala dostávat během posledních týdnů kvůli svému postoji ke konfliktu mezi Izraelem a Hamásem. Herečka totiž veřejně vyjádřila podporu Izraeli, za což od zastánců Hamásu schytala velkou kritiku.

V posledních měsících Shannen Dohertyová na svých sociálních médiích sdílela s fanoušky boj se zákeřnou rakovinou. Také se musela vypořádávat s další osudovou ranou, kterou byl po jedenácti letech krach jejího manželství s Kurtem Iswarienkem. Přestože má sama starostí nad hlavu, události, které se právě odehrávají na území Izraele, jí nejsou lhostejné.

ČTĚTE TAKÉ: V podzemí Gazy padne hodně vojáků. Válka bude zuřit na dvou frontách, říká izraelský veterán

Nedávno začala sdílet svůj pohled na aktuální události v Pásmu Gazy. Ve svých instagramových příbězích se postavila na stranu Izraele a veřejně odsoudila teroristické útoky Hamásu na izraelské občany. Sdílela také video, které popisuje příběh jednadvacetileté dívky a jejího mladšího bratra, již byli uneseni během hudební akce Nova Festival a nyní je drží v Gaze jako rukojmí. Herečka uveřejnila i záběry, na nichž jsou plakáty lidí unesených z Izraele.

Poslala vzkaz těm, kteří jí vyhrožují

Její stanoviska však nebyla vřele přijata příznivci opačné strany. Ocitla se pod palbou kritiky a někteří jí dokonce začali posílat výhrůžné zprávy. Představitelka Brendy Walshové z populárního seriálu Beverly Hills 90210 se rozhodla informovat o této nepříjemné situaci na svém instagramovém profilu.

„Dnešek byl velmi náročný kvůli očividným i nejasným důvodům. Každý den se ale snažím vzchopit a doufám, že to bude lepší. Doufám, že lidé budou lepší,“ napsala herečka v příspěvku.

Těm, kteří Dohertyové zasílají nechutné zprávy, poslala nemocná herečka vzkaz. „Posílám lásku a mír nejen sobě, ale i vám všem. I těm, kteří mi poslední týdny vyhrožují. Nechť je Bůh ve vašich srdcích,“ prohlásila umělkyně.

Spor mezi Izraelem a palestinskými teroristy se rozhořel 7. října útokem Hamásu na hudební festival pořádaný na jihu země. Počet lidí zabitých v Gaze přesáhl podle posledních zpráv tamních úřadů 5 000, uvedl web United Nations s odkazem na ministerstvo zdravotnictví v Gaze. Izraelské oficiální zdroje citované Úřadem pro koordinaci humanitárních záležitostí uvádějí, že obětí v Izraeli je zhruba 1 400. Dalších nejméně 212 rukojmích je drženo v zajetí v Gaze.

PODÍVEJTE SE: Ve městech po celé Evropě se konají demonstrace na podporu Palestiny

Tagy: