Bydlení sportovní komentátorské legendy Jaroslava Suchánka: Dům jsem postavil v akci S

Jaroslav Suchánek se synem Michalem, který je slavným hercem.

Jaroslav Suchánek bydlení

Legendární sportovní komentátor Jaroslav Suchánek, otec herce a baviče Michala Suchánka, který letos v červnu oslavil 88. narozeniny, žije v Praze v řadovém domku, který je obklopen lesoparkem. Hodně se na něm nadřel, nakonec v něm zůstal úplně sám.

Řadový dům v Praze postavil bývalý sportovní komentátor Jaroslav Suchánek vlastními silami. „S oblibou říkám, že jsem ho postavil v akci S, tedy sám. Tři tisíce brigádnických hodin,“ uvedl s úsměvem pro CNN Prima NEWS. K domu náleží i útulná zahrada, kterou obklopuje lesopark. „Je tady klid, to je fajn. Už to tady ale zarůstá a není, kdo by to opravoval, kdo by se o to staral. Já už na to sám nestačím,“ dodal Jaroslav Suchánek. Na zahradě mu rostou rajčata, kterým se letos daří.

ČTĚTE TAKÉ: Komentátorská legenda Jaroslav Suchánek: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života

Po smrti manželky zůstal v domě sám

Dům postavil pro svou milovanou rodinu, manželku a dva syny: Michala, který je slavným hercem, a Vladana. Ten pracuje jako asistent produkce. Potomci se brzy osamostatnili a v řadovce tak zůstali pouze s manželkou. Ta ale bohužel nedávno zemřela. „Teď tu bydlím sám, což mi nedělá úplně dobře, ale co se dá dělat. Měl jsem krásný život, teď přišla ta nejblbější část života. Chodím akorát po rehabilitacích, jinak jsem už jenom pořád doma. Ale zdraví ještě tak nějak slouží,“ pokrčil rameny.

O domácnost se starala manželka

Když synové vyrůstali, kvůli práci televizního sportovního komentátora byl neustále ve světě a čas na rodinu a domácnost mu moc nezbýval. „Moje žena věděla, koho si bere. Je pravda, že jsem byl hodně pryč, když synové Michal s Vladanem vyrůstali. Pokoušel jsem se jim to všelijak vynahrazovat, ale času jsem moc neměl. Bylo to především na manželce a babičce,“ zmínil Jaroslav Suchánek.

Dnešní sport je jenom o penězích, říká

Sportovní dění stále pozorně sleduje. Po mistrovství Evropy ve fotbale se nyní zaměřil na olympiádu. „Na EURO hrály podle mě nejlepší fotbalové týmy, které měly nejméně hvězd. Řekl bych, že dříve býval sport více o přátelství, kamarádství, dnes je to už jenom o penězích,“ dodal bývalý sportovní komentátor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Seriálový herec Petr Batěk bydlí s rodinou v luxusní novostavbě s výhledem na celou Prahu

Tagy:
zahrada rodina manželka společnost Olympijské hry dům bydlení celebrity sport Praha Michal Suchánek Jaroslav Suchánek Mistrovství Evropy ve fotbale společenská rubrika sportovní disciplína