Chalupu Evy Pilarové koupila za 10 milionů Alice Nellis. Jak kouzelné bydlení vypadá?

Eva Pilarová pravidelně každé léto trávila na své milované chalupě s roubenou stodolou v malebné krajině na Českolipsku. Po její smrti vdovec Jan Kolomazník stavení prodal režisérce Alice Nellis. Jak to v království legendární české zpěvačky vypadalo?

Usedlost postavená v polovině 18. století, která má jedinečnou atmosféru, Evu Pilarovou nadchla na první pohled. Chalupa, původně starý statek, byla postupně přeměněna na útulné obydlí s klasickou roubenou stodolou. Toto místo se pro ni stalo azylem pro odpočinek a regeneraci. „Zamilovala jsem si to tady hned. Je tu krásná příroda, rádi chodíme na procházky a já u toho fotografuji, což je můj velký koníček,“ říkala zpěvačka během života redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Petr Kotvald proměnil dům z 30. let v oázu klidu. Podívejte, jak žije

Plánovala, že se na chalupě usadí natrvalo

Aby se stavení stalo obyvatelným, vyžádalo si to velké úsilí, dřiny, práce a především peněz. „Tady v podstatě nebylo nic a co tu zbylo, bylo na vyhození, takže interiér jsem zařizovala celý od začátku. O to víc si vážím toho, jak to teď vypadá. Dokážu si představit, že bychom se sem jednou nastěhovali natrvalo, až třeba jednou už nebudu koncertovat,“ plánovala trojnásobná česká slavice.

Kachlová kamna, interiér ve staročeském duchu

Interiér byl vybaven ve staročeském duchu. Kuchyni vévodila kachlová kamna, doplněná moderními a praktickými prvky, elektrickým sporákem nebo mikrovlnnou troubou. Po stěnách visely svaté obrázky a místnosti byly vyzdobeny různými dekoracemi. U vchodu hlídkoval sádrový trpaslík, na zahradě měla své místo nepřehlédnutelná památná lípa. Celý pozemek obklopoval pláňkový plot s malovanými hrníčky. „Snažíme se to udržovat, jak nám síly stačí. Nevyhýbám se žádné práci,“ poznamenala Eva Pilarová.

Zájem o chalupu byl obrovský

Dva roky po její smrti vdovec Jan Kolomazník chalupu za 10 milionů korun prodal. O koupi projevila zájem řada lidí. Nakonec se domluvil s režisérkou, scénáristkou a hudebnicí Alicí Nellis. „Jsem rád, že chalupu opět vlastní umělkyně. Zájemců bylo zhruba 40. Polovina z nich ale byli lidé, kteří se zajímali jenom to, jak Evička bydlela. Až do posledního momentu jsem si vybíral, komu to dám a komu ne,“ uvedl vdovec pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Fotbalista David Limberský žije v luxusním domě. Má fitness, pivní sklípek se saunou i bazén

Tagy: