Čeká vás příběh o lásce, byť trochu jinak. Jákl láká ženské publikum na film Jan Žižka

Petr Jákl věří, že jeho film bude velmi úspěšný.

Nový český trailer filmu Jan Žižka

Již 8. září vstoupí do kin dlouho očekávaný snímek o jednom z nejslavnějších vojevůdců českých zemí – Jan Žižka. Fanoušci se mohou těšit na silný osobní příběh, bojové scény, ale i romantiku. Právě na ni láká zejména ženy producent a režisér Petr Jákl. Na co přesně se mohou fanynky těšit?

„Jsem přesvědčený, že Jan Žižka je filmem i pro ženy. Nabízí silný osobní příběh Žižky a Kateřiny, příběh o lásce trochu jinak. Odhaluje život ženy ze středověku, která má jasný názor,“ vysvětlil pro FTV Prima Jákl. Zejména ženské publikum se tak nemusí obávat, že by na plátně sledovaly pouze šarvátky, pletichaření a intriky.

Vztah mezi hlavní dvojicí je podle Jákla netradiční. „A to zejména z titulu jejich naprosto rozdílného postavení. Přesto se vztah vyvíjí od začátku do konce,“ pokračoval režisér. Postavu Kateřiny ztvárnila australská herečka Sophie Loweová.

„Kateřina je snoubenkou Jindřicha z Rožmberku. Jedná se o předem dohodnutý sňatek, tudíž nejde o žádný láskyplný vztah,“ prozradila představitelka urozené ženy. Odborný poradce filmu Jaroslav Čechura dále vysvětlil, jak se sňatky v době, v níž Jan Žižka žil, domlouvaly.

„Sňatky se v té době domlouvaly jako dynastické záležitosti. Králové s králi, knížata s knížaty, páni s pány. Byl to obvyklý způsob. Často se svatebčané viděli až v kostele, někdy ani to ne,“ uvedl. Již nyní si mohou nedočkaví fanoušci pustit trailer, který na celý příběh o Janu Žižkovi láká. První zveřejněné záběry odhalují řadu bitev, impozantní kostýmy a efekty i zmiňovaný silný příběh.

Kdo se ve filmu objeví?

Jákl navíc obsadil řadu hvězdných jmen. Diváci se mohou těšit například na Bena Fostera nebo Michela Cainea. Hojně jsou však zastoupeni také čeští herci. Ve filmu se objeví Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař či Marek Vašut. A k překvapení některých si ve snímku zahráli i slavní čeští sportovci a olympijští reprezentanti. Nejen to nabízí film Jan Žižka, který do kin míří 8. září.

Tagy: