Chantal Poullain o napjaté situaci ve Francii: Volila jsem Macrona, Le Penová mě děsí

Herečka Chantal Poullain se narodila ve Francii, ale již od osmdesátých let žije v Česku. V poslední době s obavami sleduje vyhrocenou politickou a společenskou situaci v zemi, v níž se narodila. Pro CNN Prima NEWS promluvila o tom, z čeho má největší strach.

Herečku Chantal Poullain, která 17. srpna slaví 68. narozeniny, přivedla do střední Evropy láska. Zamilovala se do o sedm let staršího herce Bolka Polívky a vzala si ho za muže, v manželství se jim narodil syn Vladimír, který je rovněž hercem. Přestože manželství skončilo po 15 letech rozvodem, zůstala už natrvalo v Česku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co dnes dělá a jak vypadá Irenka z komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag? Kolik si za natáčení vydělala?

Dění ve své rodné Francii však bedlivě sleduje. „Doba je opravdu velmi složitá a to, co se děje ve Francii, je děsivé. Roste podpora extremistů v čele s Le Penovou. Jsou to nebezpeční lidé, kteří rozdělují společnost a využívají toho, co se děje ve světě. Přiznám se, že se bojím budoucnosti,“ uvedla Chantal Poullain pro CNN Prima NEWS.

Nevěří však, že by se Marine Le Penová mohla stát budoucí francouzskou prezidentkou. „Ta představa, že by se dostala k moci, mě děsí a bohužel její volební preference rostou. Nevěřím ale tomu, že by ji Francouzi nakonec zvolili do Elysejského paláce. Obvykle je to tak, že si na poslední chvíli vždycky uvědomí vážnost situace a vyberou dobře,“ poznamenala herečka.

Na co  podle ní doplatil Macron?

Strmý pád popularity současného francouzského prezidenta Emmanuela Macrona ji nepřekvapil. „Volila jsem ho, je to muž na svém místě, který se opravdu snaží dělat všechno poctivě a spravedlivě. Neříkám, že udělal všechno správně, ale žádný člověk není bezchybný. Bohužel během funkce čelil těžkému období. Válka na Ukrajině, problémy a napětí, které přichází z celého světa. Doplatil na to,“ míní Chantal Poullain, která se do rodné vlasti vrací obvykle dvakrát do roka. „Jezdím tam na jaře a na podzim. Přes léto nikoliv, protože je tam hodně turistů,“ přiblížila.

Olympijské hry ve Francii hodnotí pozitivně

Co ji naopak potěšilo, byla nedávno skončená olympiáda, která se konala ve Francii. „Sledovala jsem to. Myslím, že se to povedlo a celkově se jednalo o povedené hry. Co se týče medailí, tak Češi byli docela šikovní,“ uzavřela s úsměvem.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda, otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života

Tagy: