Dcera herce Petra Kostky založila rodinu a pak odešla za ženou, do které se zamilovala

Herecká legenda Petr Kostka letos v létě oslaví v manželství s herečkou Carmen Mayerovou neuvěřitelných dvaapadesát let. Společně vychovali čtyři dcery. S jednou z nich ale jeden čas příliš dobře nevycházeli. Co se mezi nimi stalo?

První manželkou Petra Kostky, který v červnu oslavil 86. narozeniny, byla Ingrid Vavrouchová. S ní má dvě dcery: Zuzanu a Helenu. Ženil se ale příliš mladý a rodinný život ho tehdy ještě příliš nenaplňoval. V divadle se dokonce platonicky zamiloval do kolegyně Aleny Vránové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavný textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim uklízet

Osudovou ženou se stala až o šest let mladší herečka Carmen Mayerová. „Sbírala jsem podpisy herců, kdykoliv přijeli do našeho města. Pana Kostku jsem nesbírala, toho jsem jenom obdivovala a milovala jsem ho. Pak jsem ho později potkala naživo. Byl takový nafoukaný. Bylo to v Gottwaldově, dělala jsem zkoušky na nějaký film, prošli jsme restaurací a tam seděl Kostka ve vojenském a přehlížel mě,“ vzpomínala s úsměvem Carmen Mayerová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Zdání klame. Já ji viděl, měla hezké nohy. Koukal jsem po ní a říkal jsem si: ‚No jo, tahle moje nikdy nebude',“ doplnil svou ženu Petr Kostka.

Zamilovali se do sebe až během zájezdového divadelního představení, v němž Carmen zaskakovala za svou kolegyni. „Jezdili jsme na zájezdy, seděli vedle sebe v autě vzadu. Vozil nás bratr Nataši Gollové, který dělal divadelního řidiče. Vždycky říkal: ‚Jednu erotickou zatáčku pro Péťu a říznul zatáčku',“ popsal herec. „Pak jsem upekla sekanou, bylo jí nějak hodně a Petr říkal, že by se snad zastavil na tu sekanou...,“ udělala herečka tečku za příběhem spojeným s jejich seznámením.

Ke svatbě je donutily dcery

Petr Kostka se následně rozvedl a začal žít s Carmen, která z prvního manželství měla dceru Kateřinu. O několik let později došlo k obrovské tragédii. Hercova bývalá manželka Ingrid tragicky zemřela při autonehodě. Petr si vzal okamžitě obě dcery do své péče a s Carmen tak najednou společně vychovávali tři děti.

Život nové rodiny zpočátku nebyl snadný. Chvíli trvalo, než se všichni dokázali sžít a normálně fungovat. Do svatby se ale nehrnuli a nebýt jejich dcer, možná by to tak zůstalo napořád. Nakonec před oltář předstoupili v srpnu roku 1972. „Ke svatbě nás přiměly naše holky, které si přály, abychom spolu nežili jen tak na hromádce,“ vylíčil herec. Úsměvná během obřadu byla chvíle, když oddávající odříkával obvyklou řeč o budoucí rodině, přitom oni už vychovávali tři děti.

Dcera Zuzana opustila partnerku, která onemocněla

Čtyři roky po svatbě se jim narodila dcera Tereza, dnes úspěšná moderátorka a herečka, která si zahrála například v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou.

Ne vždy ale bylo v rodině všechno zalité sluncem. Kostka dlouhá léta nevycházel s dcerou Zuzanou, která ho velmi zklamala. V mládí sice porodila syna Kryštofa, poté už udržovala vztah výhradně se ženami. To, že je jeho dcera jiné sexuální orientace, mu nevadilo, ale ranilo ho, jak se zachovala ke své tehdejší přítelkyni Janě, která onemocněla rakovinou. V době, kdy jí bylo nejhůře, ji údajně opustila a našla si jinou partnerku. O nemocnou Janu se tak nakonec staral on sám.

Čas ale nakonec všechny rány zahojil, dnes již je všechno zlé zapomenuto a s dcerou opět vychází dobře. Navíc se těší z několika vnoučat, která mu dělají velkou radost.

MOHLO BY SE VÁS ZAJÍMAT: Co ze svého soukromí v talk show 7 pádů Honzy Dědka prozradil Petr Kostka s manželkou Carmen Mayerovou:

Tagy: