Iveta byla až do smrti čistá, říká Rychtář. Bartošové vzkázal do nebe dojemná slova

Svíčky zapálil v 11:27, tedy v čase, kdy se Iveta Bartošová přesně před 10 lety rozhodla ukončit svůj život.

Josef Rychtář o Bartošové

Josef Rychtář v pondělí, kdy si Česko připomíná deset let od tragického úmrtí Ivety Bartošové, dorazil do Uhříněvsi, aby zapálil svíčky na pomníčku své zesnulé ženy. V exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS řekl, že Bartošová byla až do své smrti čistá. Podle Rychtáře nebyla v posledních okamžicích svého života pod vlivem alkoholu ani žádných jiných návykových látek. Bartošové poslal do nebe emotivní slova a propukl v pláč.

Od tragické smrti talentované zpěvačky Ivety Bartošové v pondělí uplynulo deset let. Muzikantka se dlouhodobě potýkala s alkoholem. Josef Rychtář, který se oženil s Bartošovou v roce 2013, tedy rok před jejím úmrtím, tvrdí, že se mu podařilo dostat zpěvaččinu závislost na alkoholu pod kontrolu. Podle jeho slov byla tedy v období před ukončením života zcela čistá.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední foto Josefa Laufera před operací, z níž se už neprobral. Úsměvy rozdával na všechny strany

Aby své manželce pomohl, dělal prý tehdy všechno možné, co mu domácí podmínky umožnily. „Dovolím si říct, že se mi to svým způsobem povedlo. Když jsme ji přivezli z Itálie, tak ten její stav byl velice vážný,“ připomněl Rychtář v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Až do toho neštěstí se mi podařilo, že nebyla pod vlivem alkoholu ani žádných návykových látek,“ doplnil.

Přestože se Rychtářovi podařilo Bartošové pomoci ze závislosti na alkoholu, i tak se nakonec zpěvačka rozhodla 29. dubna 2014 spáchat sebevraždu skokem pod vlak v Uhříněvsi. „Je to už deset let, uteklo to jako voda, je to velmi bolestivý den, vrací se mi do hlavy myšlenky, že si neumím vysvětlit, co se tehdy událo, proč se k tomu kroku rozhodla. Kladu si otázku, kde vzala tu vůli něco takového udělat,“ pronesl Rychtář. „Viním především její předešlé partnery, já je jmenovat nebudu, tam je ten prvopočátek, kde to všechno vzniklo,“ doplnil.

Dojemný vzkaz do nebe

I po deseti letech od tragického odchodu Bartošové Rychtář stále podle svých slov prožívá velkou bolest. Večer stráví o samotě a bude vzpomínat na svou milovanou. „Ivetku mám pořád na očích, mám tam fotku a kolem andílky. Mám Ivetku před postelí vedle televize, tam na ni koukám, je stále se mnou,“ prozradil posmutněle.

„Chybí mi její úsměv, když na mě promluvila, když mi telefonovala, ten její úžasný hlas. A chybí mi její skromnost a cit, který nějakým způsobem projevovala,“ dodal v emotivním rozhovoru.

Zesnulé manželce nakonec poslal dojemná slova do nebe. „Já bych vzkázal... Vzkázal bych, Ivetko, chybíš mi...,“ řekl a neudržel slzy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemné poslední rozloučení s Lauferem: Hold mu přišli vzdát i Machálková s Troškou

Tagy: