Co bylo příčinou smrti Josefa Náhlovského? Ještě před měsícem veřejně vystupoval

Josef Alois Náhlovský s Karlem Šípem během jednoho ze svých pravidelných vystoupení

Zemřel komik Josef Alois Náhlovský

Tento týden proběhne poslední rozloučení s komikem Josefem Aloisem Náhlovským, který zemřel ve věku 72 let. Smrt byla nečekaná. Oblíbeného baviče zastihla uprostřed turné s kolegou Karlem Šípem.

Na svůj zdravotní stav si Josef Alois Náhlovský stěžoval neustále, nikdo ale nečekal, že by to mohlo být až tak vážné. „Petr Novotný (bavič a moderátor, pozn. red.) o mě kdysi prohlásil, že jsem hypochondr a od té doby už se to se mnou veze. Přijdete do nemocnice, že vám něco je, a lidi nevěří, dělají si legraci. Já se jen hlídám a když se mi něco nepozdává, konzultuji to s lékaři. Za ta léta se stali už mými přáteli,“ svěřoval se Josef.

Za poslední rok sice viditelně zhubl na váze, ale na pracovním tempu neubral. Ba naopak. Bavit lidi bylo jeho životním posláním. Obecenstvo miloval. Na letošní rok měl naplánované další velké turné s kamarádem Karlem Šípem. Od ledna do května měli nasmlouváno 21 štací po vlastech českých a moravských. Odehrát jich stačili pouze šest.

Naposledy Náhlovský se Šípem vystoupil 24. února v Nymburce. Následné vystoupení, které se mělo uskutečnit 2. března v Teplicích, muselo být kvůli jeho zdravotní indispozici odloženo. A další už bohužel nepřidal... Někteří jeho přátelé naznačují, že s vážnou nemocí bojoval delší dobu, nejbližší rodina však v oficiální zprávě uvedla, že odešel po krátké těžké nemoci.

Smrt pro něj byla vysvobozením

Podle informací CNN Prima News podstoupil Náhlovský akutní operaci, na kterou ale odmítal jít. A z té už se neprobral. Měsíc byl v umělém spánku a smrt pro něj za těchto okolností byla vysvobozením.

Josef Alois Náhlovský byl rozvedený a bezdětný. Poslední léta svého života žil s partnerkou v Luhačovicích, kam se odstěhoval. Stále měl však ještě dva byty –⁠ v Ústí nad Labem, kde rozjížděl svoji úspěšnou kariéru, a v Praze.

„Vystupuju po celé republice, takže se to hodí. Ať jsem kdekoliv, všude mám kde přespat,“ říkával spokojeně Josef, který miloval krásné ženy a pokaždé si s velkým gustem užíval jejich společnost. Svým dobráckým humorem je dokázal bavit celý večer. O tom, proč nikdy nestihl mít vlastní potomky, nikdy nemluvil. Bylo to pro něj citlivé téma.

Mezi jeho velké záliby patřilo sázení na sport, především na tenis a fotbal. Byl v tom velmi zdatný a občas vyhrával i pěkné peníze. „To je moje radost. Baví mě to. Kdybych měl spočítat, kolik jsem do toho nacpal, prohrál a vyhrál, tak jsem pořád ještě mírně v plusu,“ prozradil bavič.

Náhlovský také zbožňoval hudbu, dokonce měl svoji vlastní kapelu, které dal název Kozí bobky. Vzhlížel ke kytaristovi Petru Jandovi z Olympiku, který patřil mezi jeho velké kamarády. „Chtěl bych umět hrát jako on. Ale na to bohužel nemám,“ říkával skromně.

Tagy: