Co dnes dělá Blažena ze Slunce, seno? Její dcera ulovila o 32 let staršího miliardáře

Od premiéry komedie Slunce, seno, jahody režiséra Zdeňka Trošky uplyne letos v létě čtyřicet let. V roli Blaženy Škopkové, filmové dcery Heleny Růžičkové, v ní zazářila neherečka Veronika Kánská. Jak se za tu dobu změnila a co dnes dělá?

Veronika Kánská, která letos na podzim oslaví 58. narozeniny, se toužila stát herečkou od útlého mládí. Obcházela nejrůznější konkurzy, jedním z nich byl i film Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar. Do něj si ji režisér ještě nevybral, obsadil ji až do své další komedie Slunce, seno, jahody, v níž ji svěřil jednu z hlavních rolí, a to Blaženy Škopkové. „Veronika byla naprosto skvělá, přirozená, spontánní. Na to, že byla poprvé před kamerou a byla to její velká role, zhostila se toho opravdu výborně,“ prozradil Troška pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Honoráře českých herců a hereček za totality. Kolik si vydělávali za jedno natáčení?

Na DAMU ji nevzali, stala se knihovnicí

Svojí bezprostředností a krásou oslnila na place i profesionální herce. Například Pavla Kikinčuka, který v komedii ztvárnil postavu Šimona Pláničky. „Velmi se mi líbila. Já jsem ale v té době dal přednost jiné mladé herečce, jejíž jméno si z pochopitelných důvodů nechám pro sebe,“ zavzpomínal s úsměvem pro CNN Prima NEWS.

Díky komedii Slunce, seno, jahody se Veronika Kánská stala hvězdou a vše nasvědčovalo tomu, že se herectvím bude živit. Když ji ale ani na druhý pokus nepřijali na DAMU, svůj sen vzdala. Před kamerou se objevila ještě v pokračováních Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika. Zahrála si také postavu zdravotní sestry Lucie v hudebním filmu režiséra Jaroslava Soukupa Discopříběh II. Místo vysněného herectví se ale nakonec musela uplatnit jinde. Prodávala zmrzlinu, pracovala v cestovní kanceláři a nakonec se stala knihovnicí. I s přibývajícími roky neztrácí půvab a mladistvý vzhled.

Dcera se provdala za miliardáře

Na prvním místě byla pro Veroniku Kánskou vždy rodina. Má dvě děti, syna Adama a dceru Annu-Marii, která se před rokem provdala za o 32 let staršího miliardáře, bývalého automobilového závodníka Richarda Chlada. Zatím jim to klape a tvoří spokojený pár.

Jak se Chlad svěřil webu Prima Ženy, když mu jeho sexy mladou manželku ve společnosti okukují jiní pánové, těší ho, že má po svém boku ženu, která umí poutat pozornost. „Je tam obrovské ego a také ješitnost. Annu si ale troufne oslovit a balit jen idiot, protože každý ví, co bude následovat,“ přiblížil s úsměvem. Anna-Marie ho doplnila, že takovým pokusům o svádění se pak společně zasmějí.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Slunce, seno, jahody po 40 letech. Tisíce lidí oslavily v Hošticích narozeniny slavné komedie

Tagy:
rodina svatba komedie režisér miliardář herec děti Zdeněk Troška Richard Chlad Anna Marie Kánská Veronika Kánská Slunce, seno, jahody Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Bota jménem Melichar