Taylor Swift je nezajímavá, Madonnu nesnáším. Vdova po Kurtu Cobainovi zpražila popové hvězdy

Rocková muzikantka Courtney Love v rozhovoru pro web The Standard tvrdě zkritizovala některé své kolegyně. „Je skvělé, že je v hudebním průmyslu tolik úspěšných žen, ale jejich hudba je klišé,“ podotkla vdova po Kurtu Cobainovi. Opřela se například do Madonny či Lany Del Rey, o Taylor Swift řekla, že je nedůležitá a jako hudebnice zcela nezajímavá.

Zakladatelka rockové kapely Hole Courtney Love v rozhovoru pro server The Standard nastínila, čeho se bude týkat její osmidílný podcast Courtney Love's Women na BBC Radio 6 Music a BBC Sounds, který pustí do éteru už tento měsíc.

ČTĚTE TAKÉ: Meghan už Kate nikdy nepotřebuje vidět, říká expert. Místo rodině se věnuje propagaci džemů

V podcastu se bude věnovat především tématu žen v hudebním průmyslu. Svůj obdiv vyjádřila například umělkyním jako jsou Patti Smith, Nina Simone, PJ Harvey, Debbie Harry, Julie London či Joni Mitchell.

Taylor Swift není důležitá

Jenže ne na všechny ženy v branži má vdova po Kurtu Cobainovi tak vlídný názor. Podle webu The Standard „vyloženě nesnáší“ popovou hvězdu Taylor Swift. A to i přesto, že je považována za jednu z nejúspěšnějších zpěvaček posledních dekád. To dokazuje i žebříček top 10 nejlépe placených celebrit v zábavním průmyslu časopisu Forbes z minulého roku, ve kterém Swift obsadila 9. místo jako jediná žena zařazená do seznamu.

„Taylor není důležitá. Možná je bezpečnou zónou pro dívky a pravděpodobně je Madonnou současnosti, ale jako umělkyně zkrátka není zajímavá,“ pronesla Love.

Dále pak nemůže přijít na chuť Madonně. Tam je to ale prý vzájemné. „Nemám ji ráda a ona nemá ráda mě,“ řekla. Připustila však, že milovala film Hledám Susan. Zn.: Zoufale, kde Madonna hrála.

Lana Del Rey ji unavuje, měla by si dát pauzu

Rockerka se opřela také do zpěvačky Lany Del Rey, která ji prý „poněkud unavuje“. V minulosti přitom byla její fanynkou.

Své pěvecké kolegyni dala radu. „Lana se mi nelíbí od doby, kdy přezpívala píseň Johna Denvera. Myslím, že by si měla dát na sedm let pauzu. Až do písně Take Me Home, Country Roads jsem si myslela, že je skvělá,“ cituje web CNN Love.

„Když jsem nahrávala své nové album, musela jsem ji přestat poslouchat, protože mě příliš ovlivňovala,“ podotkla.

Všechny úspěšné ženy jsou stejné

Love ale obecně pozitivně hodnotí způsob, jakým se umělkyně v posledních letech dostaly do popředí zájmu. „Je skvělé, že je v hudebním průmyslu tolik úspěšných žen, ale spousta z nich produkuje klišé,“ zamyslela se.

Podle Love jsou si až příliš podobné. „Nyní je každá úspěšná žena naklonována, takže hudby je prostě příliš mnoho. Všechny jsou stejné. Pokud si pustíte něco na Spotify, budete bombardováni spoustou věcí, které jsou naprosto totožné,“ upozornila.

Proto oceňuje Beyoncé za to, že se alespoň rozhodla tvořit něco pro ni zcela nového. „Líbí se mi myšlenka udělat country desku, protože je to o tom, že černé ženy vstupují do míst, kam mohly dříve pouze bílé ženy. Líbí se mi ten koncept, samotná hudba už tolik ne,“ vysvětlila Courtney Love, která posledních pět let žije v Londýně, kam se přestěhovala z Los Angeles.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Splněný sen Simony Stašové i Lucie Bílé: Musel to zařídit někdo nahoře, rozplývá se herečka

Tagy:
hudba Beyoncé zpěvačka Madonna zpěvák Kurt Cobain Taylor Swiftová Taylor Swift Courtney Love Beyoncé Knowles Lana Del Rey