Další rána pro rodinu Zagorové: Zpěvaččina sestra Evelyn téměř ztratila zrak

Evelyn Bečvaříková se přišla rozloučit s milovanou sestrou.

Školní fotky Hany Zagorové

Rodinu Hany Zagorové po odchodu zpěvačky zasáhla další rána. Podle informací deníku Blesk její o dva roky starší sestra Evelyn Bečvaříková téměř ztratila zrak. Problémy s očima ji údajně trápí už několik let.

Že se zrak Bečvaříkové výrazně zhoršil, si všimli účastníci zádušní mše za Hanu Zagorovou, která se uskutečnila minulé úterý. Sestru zesnulé zpěvačky na pietní akci doprovodil její syn.

Když ji blízcí Zagorové zdravili, mlčela. „Máma nevidí,“ vysvětloval tehdy podle deníku Blesk syn Bečvaříkové. To samé sdělili lidé, kteří s ní bydlí v domě. „Má to těžké, téměř nevidí,“ prozradili sousedé.

Že na tom není zpěvaččina sestra zdravotně zrovna nejlépe, potvrdila i ona sama. „Nezlobte se, z piety k Haničce teď nemám síly mluvit,“ řekla zmíněnému deníku po telefonu sedmasedmdesátiletá Bečvaříková, která dlouhá léta pracovala v hydrometeorologickém ústavu. S postupujícím věkem začala mít podle Blesku problémy s očima.

Bečvaříková si byla se sestrou velice blízká. V knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová zavzpomínala na společné dětství. „Hádaly jsme se třeba kvůli tomu, kterou z nás má radši náš pes nebo která pochová panenku. Pamatuji se, jak jsem se ji snažila přeprat, což se mi ale dařilo jen do jisté chvíle. Praly jsme se v ložnici rodičů, kde měla maminka garderobu, já ležela na Hance, ale najednou jsem se zahlédla v zrcadle, zakoukala se, protože jsem se sama sobě líbila. Hanka mé nepozornosti využila a přeprala mě. Dokonce mě kousla! Když už si nevěděla rady, hryzla mě. Hodně jsme spolu lumpačily. Měly jsme želvu, na které jsme dělaly pokusy a podobně,“ přiblížila Bečvaříková.

Hana Zagorová zemřela v pátek 26. srpna, ani ne dva týdny před svými 76. narozeninami. Ty by zpěvačka oslavila v úterý 6. září. „Neříct nic někdy znamená říct úplně všechno. Dnes bychom společně oslavili tvoje narozeniny. Miluji tě,“ vzkázal své manželce do nebe Štefan Margita.

Tagy: