Do Česka dorazila hlavní hvězda MFF. Viggo Mortensen převezme cenu a uvede svůj film

Viggo Mortensen dorazil do Česka.

Startuje festival v Karlových Varech

Slavný americký herec a režisér Viggo Mortensen dorazil ve čtvrtek 27. června po 17. hodině do Karlových Varů. Před hotelem Pupp představitele Aragorna z ikonického filmu Pán prstenů přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška. Mortensen převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary na slavnostním zahájení festivalu, které se uskuteční 28. června.

Mortensen jako hlavní zahraniční hvězda 58. ročníku na úvod festivalu uvede snímek Až na konec světa. K němu napsal scénář, režíroval ho a ztvárnil v něm i hlavní roli.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu úmrtí herce Matthewa Perryho. Několika lidem hrozí obvinění, tvrdí zdroj

Fanoušci budou moci Vigga Mortensena spatřit v pátek 28. června na slavnostním zahájení v 18:00, kde herec pozdraví filmové nadšence při příjezdu na červený koberec k hotelu Thermal. Následně ve Velkém sále uvede svůj snímek a během večera pak převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Mortensena mohou fanoušci vidět i následující den v sobotu 29. června, ve Velkém sále v hotelu Thermal ve 14 hodin totiž znovu osobně uvede film Až na konec světa.

Americký herec se nejvíce proslavil ztvárněním Aragorna v epické sáze Petera Jacksona Pán prstenů. Hereckou kariéru odstartoval v polovině 80. let. Diváci si ho mohou pamatovat také z filmu Svědek režiséra Petera Weira či z dramat Věznice Rennyho Harlina a Divocí koně Davida Anspaugha.

Mortensen se kromě herectví věnoval i řadě dalších uměleckých oborů, které zahrnují poezii, hudbu, malování a fotografii. Na kontě má několik básnických sbírek.

Dalšími zahraničními hvězdami letošního ročníku, kteří dorazí do Karlových Varů, jsou britský herec Clive Owen, německý herec, režisér a producent Daniel Brühl a režisér Steven Soderbergh, který vstoupil do filmového světa v roce 1989 svým debutem Sex, lži a video. Součástí karlovarského filmového festivalu bude také britská skupina Kosheen, která vystoupí na koncertě v rámci slavnostního zahájení v pátek 28. června před hotelem Thermal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Radostná zpráva snowboardistky Evy Adamczykové: Přerušuji kariéru, čekáme miminko

Tagy: