Dominika Gottová je bez práce. Prozradila, jakou ve Finsku dostává podporu a co chystá

Dominika Gottová, nejstarší dcera zesnulého zpěváka Karla Gotta, měla ve Finsku začít pracovat jako zaměstnankyně ostrahy. Na poslední chvíli se však rozhodla do práce nenastoupit. CNN Prima NEWS prozradila, co bylo důvodem a z čeho nyní žije.

Dominika Gottová přišla o další práci. Ve Finsku, kde žije se svým manželem hudebníkem Timem Tolkkim, měla nastoupit do security firmy která se věnuje ochraně objektů. Těsně před podpisem smlouvy však došlo k události, která ji natolik vyděsila, že se rozhodla vzít zpátečku.

Zmíněnou společnost totiž nyní vyšetřuje finská policie, neboť při jednom zásahu v supermarketu její ostraha zabila pětatřicetiletou zákaznici, která se chovala agresivně. „Absolvovala jsem školení, udělala zkoušky na pozici security, byla připravená nastoupit, ale potom, co se stalo, tuhle práci dělat opravdu nechci,“ sdělila CNN Prima NEWS Dominika.

Štědré dávky za nicnedělání

Rýsuje se jí ale jiná, rodinná práce. „Timo si chce na jaře založit vlastní firmu, která ho bude zastupovat, a mluví o tom, že by bylo skvělé, kdybych pro něj pracovala. Takže uvidíme, jak to dopadne. Nyní nám to spolu klape maximálně. Timo se hodně zlepšil, má spoustu práce. Je to moje zlatíčko,“ dodala Gottová.

To, že si momentálně nevydělává, ji nijak netrápí. Zatímco v Praze, kde pracovala jako servírka, měla kolem dvaceti tisíc korun čistého, v Helsinkách, jak sama prozradila, jako nezaměstnaná inkasuje ze sociálních dávek dvakrát tolik.

Od Gotta dostala šest milionů

Navíc před osmi lety od svého otce, Karla Gotta dostala sumu okolo šesti milionů korun. Zpěvák v té době bojoval s rakovinou mízních uzlin a chtěl urovnat rodinné záležitosti. Dominika se výměnou za poskytnuté peníze zřekla dědického práva.

Do Čech by Dominika měla přijet na jaře. „Až bude tepleji, ráda bych se prošla po Praze a sedla s kamarády na nějakou zahrádku. A hlavně, ráda bych na takovou procházku vzala svoji maminku. Strašně moc se na ni těším,“ uzavřela Dominika.

Tagy: