Rakovina Panenkovi vzala dceru, teď se bojí o Slováčkovou. Snad bude mít větší štěstí, doufá

Že se Aničce Slováčkové vrátila rakovina, zasáhlo také českou fotbalovou legendu Antonína Panenku. V rozhovoru pro eXtra.cz mistr Evropy z roku 1976 řekl, že mladé zpěvačce spolu s manželkou Vlastou drží palce. Oba totiž moc dobře ví, jak je tato choroba zákeřná. V listopadu minulého roku kvůli ní přišli o dceru.

Pro bývalého hráče pražské Bohemky Antonína Panenku, jeho manželku Vlastu a syna Tomáše se listopad nese v duchu smutku. Zanedlouho tomu bude rok, co přišli o dceru a sestru Martinu. Ta v sedmačtyřiceti letech podlehla rakovině.

ČTĚTE TAKÉ: Rakovině to chci znovu nandat, věří Anička Slováčková. Záludnou nemoc odhalila díky snu

Se ztrátou se manželé Panenkovi dodnes nemohou vyrovnat. „Je to pro nás velmi aktuální téma, protože za pár dní to bude rok. Samozřejmě, že vzpomínáme a truchlíme. Řekli jsme si, že se s ní na první výročí ještě rozloučíme,“ svěřil pro eXtra.cz někdejší reprezentant. Přiznal, že jeho žena prožívá smutné výročí mimořádně intenzivně.

Slováčkové drží palce

Právě kvůli tomu, čím si jejich rodina musela projít, je oba velice zasáhl příběh mladé zpěvačky Aničky Slováčkové. Dcera Felixe Slováčka a Dagmar Patrasové po křtu svého nového alba oznámila, že se opět musí potýkat se zákeřným onemocněním. „Osud mají s Martinou vlastně stejný s tím rozdílem, že Anička je samozřejmě o dost mladší,“ řekl webu Panenka.

„Dcera měla to samý, rakovinu prsu, údajně se z toho dostala, ale pak se to vrátilo a dopadlo to špatně,“ vzpomínala legenda českého fotbalu. Panenka pak doplnil, že přejí mladé zpěvačce, aby se jí podařilo nemoc porazit. „Celá naše rodina, zejména žena, která to prožívá daleko víc, drží Aničce pěsti, aby to dopadlo dobře a měla více štěstí než naše Martinka,“ zakončil.

Ačkoli Slováčková svým fanouškům na sociální síti přiznala, že tentokrát se rakovina vrátila ve větší síle, ani tak neztrácí talentovaná hudebnice naději a věří, že nemoc porazí i nyní. „Vybojovala jsem si to poprvé – věřím, že to zvládnu i podruhé,“ napsala v příspěvku na sociální síti.

SLEDUJTE TAKÉ: Sto milionů pro nemocného Martínka se podařilo vybrat během pár dnů

Tagy: