Kytarista Tří sester by oslavil 60. Mladíci Sahulu ubili k smrti. Jak na něj vzpomíná Fanánek?

Kytarista František Sahula, který se nejvíce proslavil ve skupině Tři sestry, se stal obětí surové vraždy. Jeho život vyhasl v pouhých pětačtyřiceti letech. Co se v osudný den stalo a jaký trest pachatelé dostali? Pro CNN Prima NEWS zavzpomínal i frontman skupiny Lou Fanánek Hagen.

František Sahula byl svéráz a bohém. Miloval alkohol, společnost a dobrou zábavu. Spořádaným životem ovšem nikdy nežil. Kvůli dluhům a neplacení alimentů si dokonce odseděl dva měsíce ve vězení. Krátce po propuštění na svobodu na svých stránkách napsal, že se chystá vydat knihu popisující jeho dny strávené za katrem. Kromě toho připravoval novou desku s titulní skladbou Nouzovej východ. Plánoval si dát věci do pořádku a najít si práci. K tomu už ale bohužel nedošlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Michal Hrůza promluvil o brutálním napadení v Ostravě. Dodnes má trvalé následky

Když už se nehýbal, začali po něm dupat

Poslední dny před smrtí pobýval na chalupě v lese, odkud každý den vyrážel do nejbližší hospody na pivo. Když se 2. května vracel značně opilý domů, došli ho mladíci ve věku 18 a 21 let, s kterými předtím v lokále popíjel.

Chtěli mu na cestu posvítit mobilem, pak ale utekli, což Sahulu rozzuřilo a začal jim sprostě nadávat. Mladíci si to nenechali líbit, počkali si na něj o několik metrů dál a vrhli se na něj. Přestože jim hudebník říkal, že nestojí o problémy a konflikt a nechce se rvát, nebylo to nic platné. Surovci ho bili pěstmi, kopali do něj a když už bezvládně ležel na zemi a nehýbal se, začali po něm dupat.

Hlava hluboko v zemi, obličej znetvořený

Když bylo mrtvé tělo objeveno, hlava byla zabořená 8 centimetrů hluboko v zemi a obličej měl znetvořený. I kdyby se mu dostalo okamžitě rychlé zdravotní pomoci, neměl by šanci na přežití. Mladí útočníci, kteří ho navíc po brutálním útoku okradli o 1 300 korun, byli dopadeni po několika dnech.

Za vraždu byli odsouzeni k patnácti letům a museli zaplatit odškodné ve výši 240 tisíc korun Sahulovým dětem. „Sahula byl můj souputník od roku 1983. Byl o tři roky starší než já. Svého času byl pro mě takovej učitel, životní i hospodskej. Střídala se u něj horší i lepší období. Těch horších bylo bohužel víc. Býval hodně vykalenej, nespolehlivej i rejpavej. Ke konci jsme byli radši, když jsme ho neviděli,“ prozradil CNN Prima NEWS frontman skupiny Tři sestry Lou Fanánek Hagen.

Tagy: