Habera mě mlátil flaškou, skoro mě zabil, tvrdí umělec z Mali. Pak svá slova mírnil

Ibrahim Maiga, herec a zpěvák malijského původu, který se proslavil ve filmech Fontána pro Zuzanu, zavzpomínal na dobu, kdy jezdil jako host na turné skupiny Team Pavola Habery. Jak po letech přiznal, mezi ním a zpěvákem došlo k drsnému konfliktu. „Skoro mě zabil, mlátil mě flaškou od Vincentky,“ popsal. Co bylo důvodem jejich sporu?

Po úspěchu filmu Fontána pro Zuzanu 2 v devadesátých letech vyrazil Ibrahim Maiga se skupinou Team na jejich koncertní turné, kde vystupoval jako host. S frontmanem kapely Pavolem Haberou prý zažil ostrý konflikt. „Palovi vadilo a vyčítal mi, že na pódiu rozhazuji rukama jako rapper. Prý si to mám předvádět doma. Nic jsem mu neřekl, ale urazilo mě to,“ začal Ibrahim popisovat počátky konfliktu pro slovenský web PLUS 7 DNÍ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné praktiky v českém šoubyznysu za totality. Vládl Ladislav Štaidl, který měl největší páky. Zpěváci se kradli

Vše mělo vygradovat na koncertu v Ostravě. „Koupil jsem brutální petardy, které jsem nečekaně odpálil během romantického slaďáku Kým ťa mám. Představte si tu situaci. Pomalá zamilovaná písnička, ztlumená světla, lidé zapalují svíčky a on sám s kytarou prožíval největší romantiku a najednou prásk, prásk! Strašně se vylekal. V momentě výbuchu vysloveně zpanikařil. Nevěděl, co se děje. Vystrašeně utekl do zákulisí. Až tam mu manažer Stanko Marček prozradil, že si z něho jen Ibinko trošku vystřelil,“ líčil exotický zpěvák.

Mlátil ho flaškou a řval, že s ním končí

Haberu pak podle něj popadl amok. „Skoro mě zabil. Mlátil mě flaškou od Vincentky. Byl tak nas*aný, že mě odmítl vzít domů a řval na mě, že jsem skončil. Doposud mě na každý koncert vozil on, ale po tom konfliktu jsem musel čekat na techniky, až zabalí aparaturu a odvezou mě,“ uvedl Ibrahim Maiga, který byl prvním hercem tmavé pleti, který účinkoval ve slovenském Národním divadle.

Redakce CNN Prima NEWS oslovila Pavola Haberu, který nás odkázal na status Ibrahima Maigy na sociální síti. V něm umělec z Mali své výroky mírnil. „Mlátit mě není zase tak jednoduché,“ začal glosovat s vtipem.

„Přišel (Habera, pozn. red.) do šatny za mnou, hodil po mě flašku minerálky Vincentky a kdyby mě trefil, tak nevím, jestli bych neskončil v nemocnici. Chlapec byl teda řádně vytočený. Samozřejmě jsem se za to omluvil, asi jsem tehdy přestřelil, tuším že to byla naše poslední spolupráce na koncertech. Mám se skupinou Team a Haberou asi 200 koncertů, byly to nezapomenutelné chvíle. Palko je úžasný člověk, mám ho rád dodnes a děkuju mu za příležitost po Fontáně 2,“ napsal na svou sociální síť Ibrahim Maiga.

Haberovi se nakonec omluvil

A na závěr se Haberovi omluvil. „Tento malý incident z něj nemůže udělat zlého člověka. Když jsem ležel v nemocnici po havárii s Partlovou (v roce 2002 havaroval na skútru s Miroslavou Partlovou, slovenskou divadelní a televizní herečkou, pozn. red.), byl jeden z mála lidí, co se na mě přišel podívat a donesl mi zavařeninu od rodičů. Palko, dekuji ti, nikdy nezapomenu,“ uzavřel Maiga.

V devadesátých letech se Ibrahim Maiga proslavil ve filmech Fontána pro Zuzanu 2 a Fontána pro Zuzanu 3, kde ztvárnil postavu Vápna/Iniho. Jako hudebník má na svém kontě tři alba, získal dvě zlaté desky za prodej 15 tisíc nosičů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co o sobě Pavol Habera prozradil v pořadu Show Jana Krause?

Tagy: