Herec Rudolf Jelínek byl unesen, tvrdí jeho manželka. Lež, brání se děti z prvního manželství

Manželka herce Rudolfa Jelínka, který letos v únoru oslavil 89. narozeniny, prožívá šok. Její muž, který po dvou mrtvicích potřebuje nepřetržitou péči, byl podle ní unesen svými dětmi z prvního manželství. O pomoc požádala podle svých slov policii a celá věc zřejmě skončí u soudu. Děti z prvního manželství její tvrzení označily za lživá. Nemohly prý už tolerovat zanedbávání péče o svého otce.

Herce Rudolfa Jelínka trápí posledních devět let zdravotní obtíže a potřebuje nepřetržitou péči. Když jeho děti z prvního manželství vyslovily přání, že by si otce na týden vzaly k sobě domů, hercova manželka Martina jim ráda vyhověla. Jenže uplynul měsíc a oni ho stále odmítají vrátit.

„Obrátila jsem se na policii kvůli únosu. Bylo to od nich předem připravené. Něco takového jsem od nich absolutně nečekala. Na tátu si celé roky ani nevzpomněly. Syn za ním přijel akorát na Vánoce, dal mu dárek, snědl chlebíčky a odjel. Tvrdí, že jsem se o Rudlu nestarala, že jsem mu vařila hnusná jídla a hnusný čaj, že ležel ve výkalech,“ řekla Jelínkova manželka Martina Růžičková redaktorovi CNN Prima NEWS: „Každý, kdo mě zná, ví jaká je pravda. Teď se ho snaží zbavit svéprávnosti, to nikdy nedovolím. Zřejmě to skončí u soudu.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč se herečka Jana Brejchová se svou sestrou Hanou nenáviděla? Mohl za to chlap

Děti z prvního manželství v prohlášení pro CNN Prima NEWS slova Růžičkové ostře odmítly: „Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohly již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení. Do té doby nenecháme našeho tatínka v závěru jeho života napospas osudu. Ohled na něj nám zatím brání zveřejnit další informace.“

Manželka je mým andělem strážným

Rudolf Jelínek prodělal dvě mozkové mrtvice a léčí se s cukrovkou. Když s ním redaktor CNN Prima NEWS dělal loni v únoru u příležitosti jeho 88. narozenin rozhovor, zmínil, že manželka je jeho andělem strážným.

„Když jsem si Rudlu brala, věděla jsem, do čeho jdu, že je mezi námi velký věkový rozdíl a že se jednou o něj budu muset starat. Věděla jsem, že to přijde, ale že to bude až tak náročné, to jsem nečekala. S tou mrtvicí mu odešly i emoce. Neví, jestli je jaro, léto, podzim nebo zima. Ale nemůžu si stěžovat. Nikdy bych ho neopustila. Slíbili jsme si v dobrém i ve zlém. Stále má ale neskutečný smysl pro humor, velmi inteligentní. To, co já musím říct deseti větami, řekne trefně jednou větou a všichni se smějí,“ prozradila hercova manželka redaktorovi CNN Prima NEWS. „Lituji pouze jednoho, že jsme se nepotkali dřív a nemáme spolu děti. To mě dodnes hrozně mrzí,“ dodala.

První manželkou Rudolfa Jelínka byla herecká kolegyně Jarmila Hlavatá, s níž má dvě děti. Poté, co ovdověl, zamiloval se do o třicet let mladší bývalé dostihové žokejky a nyní trenérky Martiny Růžičkové, kterou si před sedmnácti lety vzal za ženu.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jakub Prachař se svoji životní partnerkou Sarou Sandevou jsou hvězdami nového seriálu. Co o něm prozradili a jak jim to před kamerou i v soukromí klape?

Tagy: