Tom Cruise zamíří ke hvězdám. Slavný herec prozradil detaily svého natáčení ve vesmíru

Slavný americký herec Tom Cruise má do budoucna velké plány. V rozhovoru pro magazín Variety prozradil, že se chystá natáčet film ve vesmíru. Herec by se navíc mohl stát prvním civilistou, který podnikne výstup do vesmíru mimo kosmickou loď.

Tom Cruise míří vysoko, a to doslova. Díky hvězdné kariéře měl možnost procestovat celý svět, nyní se chystá točit na místě, kam se ještě žádný jiný herec nevydal. Společně s Dougem Limanem, který mimo jiné režíroval známé akční sci-fi Na hraně zítřka, hodlají natočit film ve vesmíru.

ČTĚTE TAKÉ: Gabriel Jiráčková k filmu Barbie. Ryan Gosling se podle ní do role Kena nehodí

Informaci potvrdil Cruise v rozhovoru pro magazín Variety na červeném koberci v New Yorku během premiéry svého nejnovějšího snímku Mission: Impossible Odplata – První část. „Na projektu pilně pracujeme. Uvidíme, kam se až dostaneme,“ svěřila se hvězda Top Gunu s tím, že zatím není stanovené datum začátku natáčení. Projekt je podporován studiem Universal Pictures a má rozpočet kolem 200 milionů dolarů (zhruba 4,2 miliardy korun), upřesňuje web. Akční dobrodružný celovečerní film by se stal prvním výpravným snímkem natočeným mimo naši planetu.

První zmínky o tom, že se Cruise chystá natáčet v kosmu, se objevily už v roce 2020, upozornil web Entertainment Tonight. Herec a SpaceX Elona Muska spolupracovali s NASA, napsal jako jeden z prvních internetový magazín Deadline. Informace byla zanedlouho potvrzena tehdejším ředitelem společnosti Jimem Bridenstinem. Dříve se uvádělo, že by herec měl filmovat na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), která je nyní jedinou trvale obydlenou stanicí v kosmu. „NASA je nadšená ze spolupráce s Tomem Cruisem na filmu, který se bude natáčet na palubě Mezinárodní vesmírné stanice. Potřebujeme inspirovat mladou generaci inženýrů a vědců k uskutečnění ambiciózních plánů NASA,“ zmínil v minulosti na sociální síti Twitter bývalý ředitel Národního úřadu pro letectví a vesmír.

Projekt ožil v roce 2022 díky předsedkyni Universal Pictures Donně Langleyové. Ta v rozhovoru pro BBC News sdělila, že příběh, který jí během pandemie předložili Cruise a režisér Liman, se odehrává na Zemi, posléze se hlavní postava musí vydat do vesmíru, aby zachránila planetu. „Mohl by se stát prvním civilistou, který podnikne i výstup do kosmu mimo vesmírnou stanici,“ dodala filmová manažerka.

Než se ale jednašedesátiletý herec vrhne na tento velkolepý projekt, musí nejprve dokončit natáčení filmu Mission: Impossible Odplata – Druhá část. To začne ihned po skončení tiskového turné věnovaného první části. Hollywoodská hvězda Cruise je známá tím, že ve filmech místo ní nezaskakují dubléři, ale všechny kaskadérské kousky provádí sama.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Film Barbie se chystá do kin. Ikonická panenka se opět stala fenoménem

Tagy: