Herečka Šulcová neměla s nahotou problém. Bartoška měl strach o své mužství, vyprávěla

Herečka Jana Šulcová, která nečekaně zemřela ve věku 76 let, vytvořila řadu nezapomenutelných filmových a seriálových rolí. Před kamerou se několikrát objevila i v celé své kráse. Jak vzpomínala na své nejslavnější snímky?

Pokud by její rodiče žili, nikdy by se prý před kamerou neodhalila v celé své kráse jako ve svých sedmatřiceti letech ve filmu Oldřich a Božena natočeném v roce 1984. „Oni byli velice přísní, obzvláště tatínek. To bych v životě nenatočila. Na odvážné scény, které mě čekaly, jsem se psychicky připravovala půl roku,“ sdělila během života redaktorovi CNN Prima NEWS Jana Šulcová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z bývalé herecké hvězdy Jorgy Kotrbové se stala multimilionářka

Na natáčení scény u studánky, kterou absolvovala s Jiřím Bartoškou, vzpomínala s úsměvem. „Byla strašná zima. Barťák mi říkal: ‚Ty to máš ještě dobrý, mně ale studená voda připraví o mužství.‘ Dala jsem si asi tři grogy, abych se trochu zbavila plachosti. Nicméně jsem cítila, že nahota do té scény prostě patří,“ poznamenala herečka.

Před natáčením se sešla s režisérem Otakarem Vávrou, aby s ním probrala vše, co ji mělo čekat. „Pozval mě do kavárny, přinesl růže a netrpělivě čekal, co mu řeknu na nahé scény. Zeptal se mě, jestli jsem četla scénář a zda-li mi tam něco nevadí. Předpokládal, že odpovím, že budu nahá ve studánce. Jenže já mu odpověděla: ‚Pane režisére, nechci vidět, jak jestřáb před mýma očima trhá holuba.‘ V tu chvíli mu spadl kámen ze srdce a rozzářily se mu oči,“ líčila Šulcová.

Satinský svíral svoji hlavu v igelitce

Velmi ráda vzpomínala i na svou nejslavnější roli Kateřiny Horákové v komedii režisérky Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. „Sešla se tam úžasná parta. Všichni jsme se skvěle bavili. Můj filmový manžel Júla Satinský byl nejlepší parťák, pořád plný energie,“ sdělila herečka a ochotně přidala veselou historku.

„Asi rok po natáčení jsme se náhodou potkali v pět ráno v Ostravě na letišti. Měl na sobě šaty ještě z toho filmu, které si odkoupil, aby pak nemusel stát někde u krejčího, a v ruce svíral igelitovou tašku. Zeptala jsem s ho, co v ní má, a on že dárek pro svou manželku Olgu. Nahlédla jsem do ní a tam byla jeho latexová hlava, k nerozeznání od něj. Když pak taška jela na zavazadlovém pultě, celník se vyděsil, nevěřil svým očím. My s Júlou jsme řvali smíchy,“ přiblížila redaktorovi CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Duchařina mé ženy je pro mě nedotknutelná věc. Já se zatím neotevřel, říká Pohlreich

Tagy: