Poslední chvíle herečky Šulcové: Byla s rodinou, pak přišel kolaps. Nešlo jí pomoci, říká dcera

Jana Šulcová a její dcera Rozálie Víznerová.

Smrt známé herečky Jany Šulcové přišla náhle a nečekaně. V pátek v podvečer zkolabovala a už jí nebylo pomoci, popsala podrobnosti její dcera Rozálie Víznerová pro deník Blesk. Poslední chvíle svého života strávila 76letá umělkyně se svými dětmi.

Víznerová popsala, co přesně se v osudový den herečce Šulcové stalo. Ačkoliv ji netrápily žádné vážné zdravotní potíže, v podvečer 28. července náhle zkolabovala ve svém domě v pražských Vokovicích.

ČTĚTE TAKÉ: Noblesní, ale skromná hvězda, vzpomíná na Šulcovou režisér Magnusek. Smrt ho zaskočila

„Nikdo to nečekal, protože byla zdravá. Netrápila se,“ svěřila Víznerová deníku Blesk. Šulcová trávila poslední chvíle života se svými potomky. „Naštěstí jsme u ní mohly být obě dvě dcery,“ doplnila Víznerová. „A najednou byla pryč,“ smutnila. „Zavolali jsme záchranáře, ale ti už jí nedokázali pomoci,“ zakončila.

Úmrtí české herečky zaskočilo také řadu jejích kolegů. Režisér Tomáš Magnusek, který Šulcovou obsadil do role ve filmu Bastardi, zavzpomínal na umělkyni ve vysílání CNN Prima NEWS. Podle jeho slov byla noblesní, ale i skromná.

Umělkyně patřila v 70. a 80. letech mezi oblíbené tváře českého filmu a televize. Před kamerou se objevila například v seriálech Byl jednou jeden dům a My všichni školou povinní. Fanoušci si ji ale nejvíce pamatují díky legendárnímu komediálnímu snímku S tebou mě baví svět.

Smutnou zprávu o jejím odchodu oznámila v pátek její dcera prostřednictvím sociální sítě. „Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka Jana Šulcová,“ napsala Víznerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela slavná zpěvačka Sinéad O’Connorová. Svým nesmrtelným hitem ovládla světové hitparády

Tagy: