Ivana Gottová se po dlouhé době ozvala. Karlův hlas ožije, oznámila fanouškům

Ivana Gottová se po delším mlčení pochlubila na sociální síti, co nového chystá pro příznivce svého zesnulého manžela. Legendární zpěvák Karel Gott dle ní díky umělé inteligenci opět promluví. Gottová se dohodla na spolupráci s Českým rozhlasem, se kterým připravili sérii čtení z knihy Má cesta za štěstím.

Ivana Gottová fanouškům svého manžela již na Velikonoce symbolicky sdělila, že s týmem nezahálí a chystá další projekty spojené s odkazem na zesnulého zpěváka. Nyní konečně prozradila, o co se jedná.

DÁLE ČTĚTE: Obří diamant a porušení zásady. Brzobohatý s Písařovicovou se v ráji zasnoubili

Karel ožije pomocí AI

„Milí Karlovi příznivci, před časem jsem vám slíbila další překvapení související s odkazem mého manžela. Dnes vám mohu oznámit, že v létě dostane rozhlasovou podobu autobiografie Má cesta za štěstím. A ještě větší radost mám z toho, že se do některých pasáží podařilo zapojit Karlův hlas vytvořený umělou inteligencí,“ oznámila na sociální síti svého manžela Gottová.

Milí Karlovi příznivci, před časem jsem vám slíbila další překvapení související s odkazem mého manžela. Dnes vám mohu...

Posted by Karel Gott on Tuesday, June 13, 2023

V úterý Ivana podepsala smlouvu k projektu s generálním ředitelem Českého rozhlasu Reném Zavoralem. „Je to opravdu nebývale inovativní počin a bude to u nás vůbec poprvé, kdy se hlas vytvořený umělou inteligencí takto zapojí do literárně dramatického díla,“ informovala s tím, že pro načtení knihy oslovili také herce Igora Bareše.

„Pro načtení knihy jsme spolu s Českým rozhlasem vybrali skvělého herce s příjemným sametovým hlasem – Igora Bareše. Tým, který na přípravách pracuje, velmi důsledně dbá na to, aby bylo vše v souladu s odkazem mého muže,“ pokračovala vdova.

Fanoušci budou moci poprvé slyšet Gottův hlas vytvořený umělou inteligencí ve čtvrtek 13. července v předvečer výročí jeho narozenin. Vybrané díly z knihy uvede Český rozhlas Dvojka od 14. července a celá autobiografie pak bude vydána jako audiokniha letos na podzim.

„Když mě Český rozhlas s nápadem na zapojení Karlova hlasu do audioverze knihy oslovil, nevěřila jsem, že už by to dnešní technologie ve vysoké kvalitě umožňovaly. Doufám, že výsledkem budete nadšeni stejně jako celý tým, který projekt připravuje. A pevně věřím, že z využití umělé inteligence by byl nadšený i sám Karel. Vždy své fanoušky rád překvapoval, fascinovaly ho moderní technologie a inovace,“ prozradila na závěr Gottová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bohdalová několik dní bojovala o život. Postihla mě plicní embolie, přiznala herečka

Tagy: