Holíková o poporodních depresích: Uvažovala jsem i o babyboxu, přiznala Česká Miss World

Česká Miss World pro rok 2013 Lucie Holíková (za svobodna Kovandová) odhalila své soukromí. V pořadu Mámy sobě se svěřila, že po narození syna trpěla poporodní depresí. Tehdy však nevyhledala odbornou pomoc a prvních několik měsíců, kdy se měla radovat, trpěla.

„V porodnici to bylo všechno v pohodě, to jsem si užívala, ale když jsme přijeli domů a manžel musel odjet na zápasy, tak jsem začala v sobě cítit úzkost, nedokázala jsem jíst a pokaždé, když mi řekl, že jede na trénink nebo někam pryč, tak mi bylo zle. Měla jsem panickou hrůzu, že tady budu sama a jenom jsem brečela,“ popsala manželka brněnského hokejového útočníka Petra Holíka.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivá zpověď znásilněné: Ležela jsem tam jak kus masa. Nejhorší mě ale čekalo až potom

V těžkých chvílích ji podrželi rodiče. Bývalá miss byla totiž vystresovaná, kdykoliv syn zabrečel, parafrázoval její slova web Prima ŽENY. Podle expertů může být poporodní období jedním z nejstresovějších a nejzranitelnějších období v životě ženy.

„Pamatuju si moment, kdy (syn) od rána nepřetržitě brečel a já tady byla sama. Když manžel přijel ze zápasu, tak jsem se složila, protože pořád nešel uspat, a tak jsem prohlásila, že ho snad už dám do babyboxu,“ sdělila Holíková v pořadu Mámy sobě.

Taková slova se mu jen stěží poslouchala. „Manžel řekl, že už tohle nikdy nechce slyšet, že to bylo naposledy, kdy jsem něco takového vyslovila a já si pak uvědomila, co jsem to vůbec řekla,“ vylíčila moderátorce Andree Antony.

Jak se na náročné období dívá s odstupem času, se dozvíte v nedělním díle Mámy sobě na instagramových profilech České mincovnyAndrey Antony a následně na webu Prima Ženy.

Tagy: