Jak bydlí pěvecká hvězda 80. let Pavel Roth? Při rekonstrukci si řadu věcí udělal sám

Zpěvák Pavel Roth, interpret hitů Krásnější než růže, Princezna nebo Zahrada ticha, žije v pražském bytě v panelovém domě, který si v minulosti zrekonstruoval. Na některé práce využil šikovných řemeslníků, spoustu věcí si ale při přestavbě obstaral sám. Nahlédněte do jeho království.

Zpěvák Pavel Roth, který letos v září oslaví 69. narozeniny, se mužských prací ve svém bytě nebojí. A nutno dodat, že manuální zručnost a praktičnost mu rozhodně neschází. Aby si domov uzpůsobil k obrazu svému, pustil se do rozsáhlé rekonstrukce.

Jak redaktorovi webu CNN Prima NEWS prozradil, během potřebných úprav si řadu věcí provedl sám. Například vyrobil jídelní stůl, barový pult nebo polici na gramofonové desky. Z části chodby, která byla zbytečně dlouhá, vybudoval další místnost, co nyní slouží jako úložný prostor, a zvětšil koupelnu. Obývací pokoj, který byl původně oddělený od kuchyně, spojil dohromady. Renovací kompletně prošlo i bytové jádro.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její hájenky v Českém ráji

Na balkoně míval zimní zahradu

Velmi prakticky dokázal využít i balkon, který k bytu náleží. V něm dlouhá léta míval zimní zahradu. Jak přiznává, přeměnit byt tak, aby splňoval jeho představy, stálo nemalé množství dřiny i peněz, ale výsledek stojí za to. „Jsme tu spokojení a nic nám neschází,“ uvedl zpěvák, který v osmdesátých letech býval pěveckou hvězdou a idolem dívčích i ženských srdcí.

Uměleckou kariéru odstartoval v roce 1983, kdy zvítězil v soutěži Intertalent. Všiml si ho skladatel a dirigent Václav Zahradník, který ho zlanařil do svého orchestru, v němž zpíval mimo jiné i Karel Hála. Díky tomu Roth často účinkoval v televizi. Poté se vydal na sólovou dráhu.

Během života prošel i různými civilními zaměstnáními. Pracoval například i jako svářeč, práce se železem ho velmi bavila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hvězda televizních seriálů, herec Petr Batěk se stal potřetí otcem a ukázal svůj byt v luxusní novostavbě s krásným výhledem na Prahu

Tagy: