Jak vypadají a co dělají manželé slavných českých žen, kteří žijí v ústraní?

Eva Holubová, Jana Švandová, Veronika Freimanová, Marie Rottrová, Eliška Balzerová, Libuše Švormová. Slavné, veřejně známé dámy, které zná skoro každý. Jak ale vypadají jejich manželé, kteří žijí v jejich stínu stranou mediálního zájmu? V jakém oboru pracují a jak se se svými vyvolenými dali dohromady?

Eva Holubová (63) a Miroslav Zdeněk (64)

S manželem, výtvarníkem Miroslavem Zdeňkem se herečka Eva Holubová poznala krátce po revoluci. „Můj muž říká, že jsme si zbyli. Potkali jsme se na dně, unavení ze sebedestrukce, která se navíc pořád nedostavovala. Ve stavu, kdy jsme ani jeden už neměli důvod před sebou samými nebo před sebou navzájem něco předstírat,“ svěřila se v rozhovoru pro IDNES.cz.

Od prvního momentu ji fascinoval. „Krásně zpíval, hrál na kytaru, byl výtvarně zdatný, znal všechny brouky, ptáky, motýly. S ním byla procházka lesní zážitek! Byl vtipný a stejně bláznivý jako já,“ prozradila Holubová. Přestože založili rodinu a narodila se jim dvojčata Adam a Karolína, svatbu měli až po dvaceti letech. Uskutečnila se v roce 2009 v americkém New Yorku během jejich návštěvy oscarového režiséra Miloše Formana a jeho ženy Martiny.

Jana Švandová (75) a Pavel Satorie (73)

Šaramantní herečka Jana Švandová našla štěstí v lásce až napotřetí. Po dvou nevydařených manželstvích se jejím osudovým mužem stal o tři roky mladší developer Pavel Satorie. Brali se v roce 1998 a jak se ukázalo, bylo to šťastné rozhodnutí. V jejich vztahu je všechno stále zalité sluncem.

„Mám třetího muže a toho už si nechám. V manželství je důležité nechat druhému prostor, nesnažit se ho předělat, nepátrat a zbytečně se neotravovat. (smích) My máme opravdu šťastné manželství. A teď si užíváme vnoučat,“ popsala deníku Aha! Švandová.

Veronika Freimanová (66) a Vladimír Bouček (67)

Prvním manželem nestárnoucí herečky Veroniky Freimanové byl režisér Jaroslav Brabec. Mají spolu dnes už dvě dospělé dcery. Po rozvodu našla štěstí v náručí architekta Vladimíra Boučka, kterého si v roce 2013 vzala za muže a žije s ním šťastně dodnes. Vladimír pochází z Písku a Veronika se do něj zamilovala po svých padesátých narozeninách.

„Na věku podle mě nezáleží. Buď to cítíte, nebo ne, nic jiného nehraje roli,“ svěřila se v rozhovoru pro MF DNES. Po svatbě si ponechala svoje příjmení, což zdůvodnila tím, že ho pracovně používá celý svůj život.

Eliška Balzerová (73) a Jan Balzer (81)

Rodačka ze Vsetína Eliška se ve svých pětadvaceti letech vdala za filmového producenta Jana Balzera a manželství jim vydrželo dosud. Za dva roky spolu oslaví zlatou svatbu, tedy krásných padesát let.

„Můj muž mě hodně ovlivnil. Byla jsem taková zaťatá moravská palice, on mě naučil dívat se na věci s humorným nadhledem a humorem. Zasmát se sám sobě je někdy nejlepší řešení. Odnaučil mě zarputilosti. Mám prostě štěstí, že mám vedle sebe celý život chlapa, který si ví vždycky se vším rady,“ uvedla Balzerová spokojeně v rozhovoru pro MF DNES.

Marie Rottrová (80) a Milan Říha (64)

Po dvou rozvodech to vypadalo, že zpěvačka Marie Rottrová zůstane sama a do svého života si už jen tak někoho nepustí. Pak jí ovšem do cesty vstoupil o šestnáct let mladší podnikatel Milan Říha a znovu se zamilovala. Seznámila je její dlouholetá kamarádka, textařka Jiřina Fikejzová. „Uvědomila jsem si, že on by mohl být ten, o koho se můžu opřít, komu můžu důvěřovat, komu se můžu svěřit, kdo mě bude mít rád. Dal mi lásku, kterou jsem dřív neměla,“ přiblížila v deníku Aha! Rottrová.

Po deseti letech vztahu se vzali v kostele v Neratově v Orlických horách a letos spolu oslavili šesté výročí svatby. Marie, která v listopadu bude mít 81. narozeniny, září štěstím a vypadá to, že konečně našla toho pravého.

Libuše Švormová (87) a Jan Patera (69)

Herečka Libuše Švormová, dabérka krásné Angeliky, poznala životní lásku na Šumavě na dovolené. Zamilovala se tam do o osmnáct let mladšího číšníka penzionu Jana Patery. Letos spolu v manželství oslavili čtyřicet let a jak sama přiznává, díky svému muži si žije jako v bavlnce.

„Nezlobí, nakupuje, vaří, uklízí, jezdí pro mě do divadla, abych nechodila potmě domů,“ vyjmenovala několik jeho předností v deníku Blesk. „Mojí jedinou povinností je přeměnit špinavé prádlo v čisté,“ dodala s úsměvem herečka, která letos v srpnu oslavila 87. narozeniny.

Tagy: