Jan Rosák je už 17 let pracujícím důchodcem. Vyměřená penze by mu na život nestačila

Moderátor Jan Rosák, který 24. srpna oslavil 77. narozeniny, je v důchodu už sedmnáct let, stále je však pracovně aktivní. Jak přiznal, pokud by měl vyžít pouze ze své penze, musel by se hodně uskromnit.

Hvězda televizních obrazovek Jan Rosák, který naposledy na TV Prima moderoval pořad Poklad z půdy, se do důchodu nechystá, ač by na to měl už dávno nárok. Důvodů je několik. Práce ho stále naplňuje a baví a pokud by byl odkázán pouze na svou penzi, kterou pobírá, musel by se uskromnit.

S manželkou Jiřinou rádi cestují, jezdí na dovolené i výlety, na což by mu výše jeho starobního důchodu nestačila. „Víte co, já si jako důchodce ani nepřipadám. Práce mám naštěstí pořád dost. Pokud bych měl žít jenom z důchodu, tak by to žádná sláva nebyla,“ uvedl Jan Rosák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Uršula Kluková v 83 letech stále pracuje. Senioři to dnes mají s penzí opravdu těžké, říká

Senioři to mají těžké, říká

Současná výše starobního důchodu je podle něj neadekvátní a senioři, kteří nemají něco našetřeno nebo si nemohou přivydělávat, to podle něj mají velmi těžké. „Já mám to štěstí, že moje povolání mi umožňuje pracovat i v důchodu,“ poznamenal s tím, že chce pracovat, dokud mu to zdraví dovolí.

Manželku si vzal po dvou měsících

Jan Rosák žije ve spokojeném manželství se svou životní láskou Jiřinou, s níž za tři roky oslaví zlatou svatbu, tedy padesát společných let. Brali se po dvouměsíční známosti. „Bylo to v roce, kdy jsem dosáhl věku třiceti let, a tehdy se novomanželská půjčka udělovala jen do třiceti let. Tak jsme se museli vzít, kvůli té půjčce. Ale dopadlo to dobře. Moje manželka je poklad. Tam funguje ta chemie – lexaurin, xanax... perfektně,“ prozradil Jan Rosák s úsměvem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Luxusní vilu prodali, aby byli blíž vnoučatům

V manželství se mu narodily dvě dcery: Marie a Zuzana, která se živila jako modelka. Jejím prvním manželem byl Alžířan, druhým Tunisan, s kterým založila rodinu. Rosák je díky dcerám už několikanásobným dědečkem a tuto životní roli si maximálně užívá. Právě kvůli vnoučatům, která chodí do školy v Říčanech, se s manželkou rozhodli prodat svůj luxusní dům s vnitřním bazénem a krásnou zahradou v Mníšku pod Brdy, kde prožili téměř pětadvacet let, a přestěhovat se blíže k rodině.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: