Slzy a dojemné vzpomínky na Hlaváčovou. Boušková ji navštěvovala až do poslední chvíle

Herečka Jana Boušková byla jednou z mála kolegyň, která až do poslední chvíle navštěvovala Janu Hlaváčovou u ní doma. Vždycky se rády viděly. Pro CNN Prima NEWS prozradila, jak na zesnulou legendu českého filmu, divadla a dabingu, vzpomíná.

Jana Boušková patřila mezi blízké kamarádky zesnulé herečky Jany Hlaváčové. Dělilo je od sebe 16 let, do oka si ale spolu padly okamžitě. Když Hlaváčovou začalo zrazovat zdraví a nemohla chodit, Boušková ji pravidelně chodívala navštěvovat domů.

Při vzpomínce na zesnulou kolegyni se Boušková neubránila slzám. „Měla jsem ji moc ráda. V roce 1973 jsem začala hostovat v Národním divadle a od té doby jsme spolu mnohokrát stály na jevišti. Chodila jsem za ní do šatny, kam mě pozvala. Byla velice kamarádská, vstřícná a otevřená. Pak mi nabídla tykání, na které jsem si zvykala půl roku. Jsem vděčná za všechny ty chvíle, které jsem s ní mohla trávit,“ uvedla dojatě pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaná dcera Jany Hlaváčové pracuje jako strážnice u městské policie. Život v ústraní ji vyhovuje

Obě zůstaly samy s malými dětmi

Přátelila se také s Luďkem Munzarem, manželem Hlaváčové, a blízký vztah udržuje i s jejími dcerami, herečkou Barborou Munzarovou a Terezou, která se Hlaváčové narodila v prvním manželství s o tři roky mladším divadelním hercem Jiřím Michným. Ten však onemocněl roztroušenou sklerózou. Ve svých dvaatřiceti letech odešel do invalidního důchodu a o čtyři roky později zemřel. Herečka tak tehdy s roční holičkou zůstala sama.

Podobný osud potkal i Janu Bouškovou, která pouhý den po svých osmadvacátých narozeninách tragicky přišla o svého manžela, herce a dabéra Petra Svotjku, s nímž v té době měla teprve dvouapůlletého syna Honzíka. Když se v noci vracel z Národního divadla, rozhodl se, že se sveze noční tramvají na spřáhlech mezi spojenými vozy. Neudržel však balanc, spadl a mnohatunový kolos ho usmýkal a rozdrtil. Bylo mu pouhých pětatřicet let.

Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou se uskuteční v pátek 26. ledna od 11.00 v Národním divadle v Praze.

Tagy: