Vánoční tradice? Nepohádat se s manželkou, říká Jandák. Prozradil, kdo mu učaroval v Popelce

Herec a někdejší politik Vítězslav Jandák během své umělecké kariéry natočil řadu filmů. Mezi nejslavnější patří pohádka Tři oříšky pro Popelku, kde společně s kolegou Jaroslavem Drbohlavem ztvárnili postavy pážat. Pro CNN Prima NEWS popsal, jak vzpomíná na natáčení a jak letos prožije vánoční svátky a Silvestr.

Vítězslav Jandák vánoční svátky a příchod nového roku údajně příliš neprožívá. „Nudím se, jsem otrávenej a dělám, že je mi dobře. Ještě nevíme, kde na Silvestra budeme. Pozval mě kamarád do Chorvatska, ale spíš to vidím tak, že zůstanu ve svém srubu v jižních Čechách, posedíme s pár přáteli, v devět si připiju a v deset si půjdu lehnout. Na půlnoc nečekám. Já už dneska nečekám na nic,“ popsal Vítězslav Jandák pro CNN Prima NEWS.

Štědrý den letos s manželkou budou trávit u vnoučat. Jednou z tradic, které udržuje, je třeboňský kapr na talíři. „A ta druhá, že se nepohádáme s manželkou,“ prozradil s úsměvem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Léky nejsou, vozí se na Ukrajinu, v Kyjevě vláda vyhodí čtvrt miliardy za novou ambasádu. Na vlastní občany kašle, říká Vítězslav Jandák

Celou cestu na zpátečku

Na tradiční vánoční pohádku Tři oříšky pro Popelku, v níž si zahrál, se údajně dívat nebude. „Já se na ni nedívám nikdy. Jednak proto, že se na sebe nerad dívám, a navíc ctím to, co říkávala už moje babička: ‚Hochu, dívej se dopředu, ne dozadu.‘ Takže se dívám jen dopředu a tam žádnou Popelku nevidím,“ řekl Jandák.

Z natáčení legendární pohádky má přitom spoustu zážitků. „S Vláďou Menšíkem jsme tehdy točili ještě jeden film na Moravě. Když jsme se jednou vraceli na natáčení Popelky, řidičovi, co nás vezl, nešla zařadit rychlost, takže jsme celou cestu jeli na zpátečku. Cesta tedy trvala hodně dlouho, ale bylo to půvabné a na místo jsme dojeli bezpečně,“ zavzpomínal Vítězslav Jandák.

Královna si ho nevšímala

Zatímco veškeré pánské osazenstvo se během natáčení dvořilo Libuši Šafránkové, představitelce Popelky, jemu se prý líbila herečka Karin Leschová, která ztvárnila postavu královny. Snažil se na ni udělat dojem, ale měl to marné. Ani si ho nevšimla.

„Ale řeknu vám jednu věc. Tehdy se ještě uměly dělat filmy. Kdo by dneska něco takového natočil? Takové pohádky nebo komedie Pane, vy jste vdova, Pan Tau a spousta dalších. Bojím se, že nikdo. A to jsme všichni čekali, že ti kluci, kteří nemohli za totality psát a pracovat, až budou moci, tak nám to ukážou a všichni z toho padneme na zadek, jak to bude geniální. Bohužel, zatím se to nestalo. Pokud by nebylo takových filmů, jaké se točívaly, obávám se, že na leckterých televizních kanálech by se dnes nebylo na co dívat,“ uzavřel Vítězslav Jandák.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak vzpomíná herec Pavel Trávníček na natáčení pohádky Tři oříšky pro Popelku?

Tagy: