Obermaierová se odstěhovala natrvalo se synem na chalupu. Jak to u ní doma vypadá?

Herečka Jaroslava Obermaierová před několika lety učinila zásadní životní rozhodnutí. Velkoměsto vyměnila za venkov a se synem Jaroslavem, který je v invalidním důchodu, se odstěhovala na chalupu na Benešovsku. Jak to u ní doma vypadá?

Chalupu postavil strýc jejího otce kolem roku 1905. Když ji zdědila, šlo v podstatě o ruinu, do níž nebyla zavedena ani voda a topilo se uhlím. Jaroslava ji musela kompletně zrekonstruovat tak, aby ji mohla se synem využívat celoročně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stylové bydlení herce Josefa Cardy. Oživil 120 let starý dům, z kurníku si udělal balkon

Před pár lety se do ní nastěhovali natrvalo. „Rekonstrukce byla samozřejmě náročná, trvalo to několik let. Velkým problémem byla vlhkost. Udělalo se, co se dalo, teď už si to užíváme. Je tu krásně a nic mi tu nechybí. Navíc to není ani daleko do Prahy, kam stále dojíždím za prací,“ uvedla Obermaierová.

Chalupu přepsala na syna, aby se naučil hospodařit

Před dvěma lety přepsala chalupu na syna, který se narodil s postižením a pobírá invalidní důchod. „Chci, aby se naučil hospodařit a věděl, co kolik stojí. Stejně by to jednou bylo jeho, tak se to jenom celé uspíšilo,“ vysvětlila herečka.

Interiér chalupy je kombinací staršího i nového nábytku, především ze dřeva a přírodních materiálů. V přízemí se nachází velká kuchyně, která je moderně zařízená. Vedle ní je obývací pokoj s kamny a koupelna.

Manželství herečky vydrželo rok

Do horního patra vede úzké dřevěné schodiště, podél něhož jsou vystaveny různé předměty, například staré žehličky. Nachází se v něm několik pokojů a také půda, která slouží jako skladiště. „Zkoušela jsem tam i sušit prádlo, ale to se moc neosvědčilo,“ prozradila herečka. K chalupě patří i velký dvůr se zahradou.

Jaroslava Obermaierová, která 10. dubna oslavila 78. narozeniny, patřila v mládí k nejkrásnějším českým herečkám a měla spoustu ctitelů. Vdala se ale pouze jednou za číšníka a taxikáře Richarda, s kterým má již zmíněného syna Jaroslava. Manželství však vydrželo pouhý rok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herec Petr Batěk se stal trojnásobným otcem a ukázal své bydlení v luxusní novostavbě. Jak to v jeho království vypadá?

Tagy: