Festival? Vary jsou vzhůru nohama, utíkáme pryč, tvrdí někteří místní. Mladým se svátek líbí

Návštěvníci si užívají 57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech.

Karlovarský filmový festival pohledem místních obyvatel

Filmový festival jednou ročně převrátí Karlovy Vary vzhůru nohama, shodují se místní. Zatímco mladší generace oceňuje, že se jinak trochu ospalé město alespoň během festivalu probudí, ti starší se snaží spíše utíkat pryč, například na chalupy. Jak obyvatelé Karlových Varů reagují na festival, zjišťovali reportéři CNN Prima NEWS.

„Mizíme z města pryč. Tady se to prostě nedá,“ svěřila se reportérům CNN Prima NEWS jedna z místních obyvatelek. „Alespoň se tady něco děje. Pro mladé je alespoň zábava. Starší se většinou seberou a odjíždí na chalupy, aby měli klid,“ říká místní seniorka.

ČTĚTE TAKÉ: Nenechte se ve Varech natáhnout. Stačí pár kroků a za jídlo ušetříte stovky korun, radí místní

Jiní oceňují, že město alespoň jednou ročně ožije festivalovým ruchem. „Konečně to tady žije, protože jinak během roku ve Varech vesměs nic není. Když jsme byli mladší, tak jsme na filmy chodili, dnes už moc ne,“ doplnil další.

Další však mají spíše rozporuplné pocity. „Bude to všechno zase ucpaný, ale jinak krása, hodně lidí. Ruchu se ale snažím spíše utéct,“ popsal další z oslovených obyvatel. „Úklid kolem Varů a v jejich centru je slabý,“ poukázal na komplikace jeden z místních.

Někteří obyvatelé ale oceňují, že festival s hosty přinese do města peníze a podpoří tak místní podnikatele. „Na festival nechodím, mě se tedy moc netýká. Pracuji na kolonádě, kde je docela rušno, ale zase je fajn, že se v Karlových Varech něco děje a přijedou návštěvníci, což znamená že je více tržeb,“ zhodnotila jedna z obyvatelek.

Tagy: