Jelínek z Luneticu vyrazil poprvé od smrtelné nehody do společnosti. Výčitky nemám, říká

Václav Jelínek s manželkou Marcelou

Člen skupiny Lunetic srazil na dálnici muže

Poprvé od květnové smrtelné nehody vyrazil člen kapely Lunetic Václav Jelínek do společnosti. Společně s manželkou Marcelou dorazil na Slavíky. V rozhovoru pro deník Blesk popsal, jak se vyrovnal následky vážné autonehody, po které dokonce oživoval zraněného muže.

Tragická nehoda se stala  letos v květnu na dálnici D10 nedaleko Mladé Boleslavi. Jelínek se zrovna vracel z vystoupení na koncertě Leoše Mareše. Po dálnici ujel 44 kilometrů, pak přišel tvrdý náraz. Srazil 45letého chodce, který u benzinové pumpy přebíhal silnici. Jelínek měl muži začít poskytovat první pomoc. Přidali se k němu i další svědci a vzápětí záchranáři. Boj o život ale prohráli. „Muž následkům zranění podlehl,“ potvrdila CNN Prima NEWS policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jelínek se poté stáhl do ústraní. Jeho manažer Zdeněk Obhlídal tehdy v rozhovoru pro CNN Prima NEWS uvedl, že je z toho jeho svěřenec špatný. „Samozřejmě, že to Vaškem otřáslo. Je z toho hodně špatný. Přitom tohle může za volantem potkat úplně každého. Na dálnici a k tomu ještě v noci nemá kdo co pohledávat,“ uvedl Obhlídal.

Poprvé se Jelínek objevil na veřejnosti až na předávání hudebních cen Český slavík. Ačkoliv s ním nehoda tehdy otřásla, špatné svědomí rozhodně nemá. „Po nehodě jsem byl v pohodě a musím přiznat, že nemám ani žádné výčitky,“ svěřil se Jelínek deníku Blesk s tím, že nebyl viníkem havárie. „Nemohl jsem to ovlivnit. Naopak jsem udělal maximum pro záchranu člověka,“ doplnil 44letý hudebník.

Vyšetřování stále pokračuje

Že se dokázal o sraženého člověka postarat, ho vůbec nepřekvapilo. Jeho tatínek byl na tom totiž zdravotně špatně a je bez nohou. „Tomu člověku prudký náraz také urazil nohy. Možná proto jsem to v ten moment, kdy tam ležel v krvi, zvládal,“ vysvětlil Jelínek.

Policejní vyšetřování podle něj stále pokračuje. „Dlouho to trvá, čeká se na nějaké znalecké posudky. Ale z mé strany, jak mi právník řekl, je to uzavřené. Ostatně nebyl jsem pod vlivem alkoholu,“ prozradil Jelínek, kterému byla krátce po nehodě provedena opakovaná dechová zkouška. Policisté mu tehdy naměřili 0,4 promile. Přesnější rozbor krve však alkohol v jeho těle vyloučil.

To potvrdil redakci CNN Prima NEWS také jeho manažer Zdeněk Obhlídal. „Nehorázná lež. Někde se psalo, že mu měli doměřit do 0,4 promile. Na místě byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Policie tvrdila, že nic nezavinil ani netrvala na krevním testu. Vašek se ale rozhodl dobrovolně jít na krev, aby vyvrátil možnou chybu přístroje. A krevní testy potvrdily, že byl negativní,“ řekl Obhlídal.

Tagy: