Manažer Luneticu popsal smrtelnou nehodu: Vše bylo jinak, pro mě je Jelínek hrdina

O zpěvákovi Václavu Jelínkovi ze skupiny Lunetic se v současné době nejvíce mluví v souvislosti s tragickou dopravní nehodou, při které zemřel člověk. Manažer skupiny Lunetic Zdeněk Obhlídal tvrdí, že všechno bylo trochu jinak, než jak informovala některá média. CNN Prima NEWS popsal, jak k neštěstí na silnici došlo.

Obhlídal dělá manažera skupině Lunetic jedenáctým rokem a jeho členy bere v podstatě jako své děti. To, co potkalo zpěváka Jelínka je pro něj velmi citlivé téma. Když ho kontaktovala redakce CNN Prima NEWS, nechtěl se k celé záležitosti vyjadřovat, neboť se prý v médiích objevila spousta lží a nepravdivých údajů. Nakonec se ale přece jen nechal přemluvit a popsal, co se v osudný den stalo. Nelíbí se mu, že je hvězda Luneticu mediálně poškozována.

Před tragickou nehodou byl Lunetic hostem na koncertu Leoše Mareše v pražské O2 Aréně. Co se dělo po vystoupení?
Byl to báječný večer, plný emocí. Kluci měli velký úspěch, užili jsme si to. Většina z nich tam měla i rodinné příslušníky. Rozhodně se pak nekonal žádný mejdan. V klidu jsme se rozloučili, nasedli do aut a zamířili do svých domovů.

Krátce na to měl mít Jelínek na dálnici nehodu. Objevily se zprávy o tom, že srazil chodce, který mu vběhl pod kola (chodec následně zemřel – pozn. red) a že mu při opakované dechové zkoušce policisté naměřili 0,4 promile.
To jsou právě hrozné nepřesnosti a spekulace, které začala některá média zveřejňovat. S Vaškem v autě seděla i jeho žena Marcela, která byla přímým svědkem události. Černě oblečený muž ukrajinského původu, jenž nebyl vůbec vidět, skočil Vaškovi přímo pod kola. Ani Marcela, která seděla na místě spolujezdce, ho neviděla. Vašek duchapřítomně strhnul volant a chodci se vyhnul. Měli obrovské štěstí, že řízení stačil ukočírovat, jinak to mohlo skončit tragicky i pro ně. Chodce přejelo další auto, co jelo za nimi. Nikoliv Vašek. On není viníkem. Až policie případ uzavře, potvrdí se to oficiálně.

Co bylo pak?
Vašek si zachoval chladnou hlavu a běžel bezprostředně po střetu zpět na místo nehody. Vytáhl pána ze silnice, i když riskoval svůj život mezi projíždějícími auty. Pak mu dával masáž srdce a první pomoc až do příjezdu záchranářů. Byla to opravdu neskutečná a pohotová reakce. Všichni další lidé přihlíželi a neudělali nic. Jen Vašek se staral. Pro mě je tohle jednoznačně hrdinský čin a myslím, že tak by se zachoval jen málokdo. Já bych to nedal.

Požil před jízdou alkohol?
Další nehorázná lež. Někde se psalo, že mu měli doměřit do 0,4 promile. Na místě byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Policie tvrdila, že nic nezavinil, ani netrvala na krevním testu. Vašek se ale rozhodl dobrovolně jít na krev, aby vyvrátil možnou chybu přístroje. A krevní testy potvrdily, že byl negativní.

Nebojí se po tom, co se stalo, sednout za volant?
Samozřejmě, že to Vaškem otřáslo. Je z toho hodně špatný. Přitom tohle může za volantem potkat úplně každého. Na dálnici a k tomu ještě v noci nemá kdo co pohledávat.

Jak tuto událost vnímají fanoušci Luneticu?
Vyjadřují Vaškovi obrovskou podporu. Hned na prvním koncertu po nehodě to dávali silně najevo a bylo to strašně dojemné. Vašek všem poděkoval a holky začaly brečet. Ty ho nedají. Jak říkám, zachoval se jako hrdina. I na sociálních sítích dostává tisíce povzbuzujících vzkazů. Moc si toho váží.

Jak Vaškova nehoda otřásla kapelou? Probírá se to mezi jejími členy?
Kluky to ještě více spojilo. Samozřejmě je to nepříjemná situace, ale my musíme normálně fungovat dál, nic se nemůže zastavit. Stalo se to mimo jiné na začátku turné Šapito tour 2022, na kterém Lunetic hraje společně s Veronou, Holki a MC Erik. Všude je narváno. Do toho jezdíme vlastní koncerty, různé letní slavnosti a další akce. Až do října nás čeká asi třicet koncertů. Snad už ten mediální tlak na Vaškovu osobu pomine a budeme se moci soustředit jenom na muziku a fanoušky.

Tagy: