Palác prolomil mlčení ohledně princezny Kate. Během zkoušky slavnosti bude mít náhradníka

Princezna Catherine se podle nejnovějších informací z Buckinghamského paláce nezúčastní v sobotu 8. června zkoušky každoroční slavnosti Trooping the Colour, která se koná na oslavu oficiálních narozenin britského panovníka. Přítomna nebude kvůli léčbě rakoviny, nahradí ji generálporučík James Bucknall. Trooping the Colour se uskuteční týden po zkoušce, tedy v sobotu 15. června, napsal deník Mirror.

Kate Middletonová nebude součástí Colonel's Review, zkoušky Trooping the Colour, protože se musí soustředit na léčbu rakoviny, napsal web Mirror s odkazem na potvrzení Buckinghamského paláce.

ČTĚTE TAKÉ: Karel III. i William zrušili své plány. K pracovním povinnostem se vrátí nejdříve v červenci

Jako plukovnice Irské gardy měla tradičně převzít čestnou salvu na plukovnické přehlídce, tradiční zkoušce před hlavní akcí Trooping the Colour, která se uskuteční v sobotu 8. června.

Princeznu Kate zastoupí generálporučík James Bucknall, bývalý velitel armádního sboru Allied Rapid Reaction Corps.

Manželka prince Williama má pro letošní rok zcela prázdný diář. Podstupuje preventivní chemoterapii poté, co v březnu oznámila, že jí byla po operaci břicha diagnostikována rakovina. Ke královským povinnostem se má vrátit tehdy, až jí to dovolí lékaři. Zda se dvaačtyřicetiletá princezna z Walesu zúčastní hlavní události Trooping the Colour na oslavu králových narozenin 15. června, není jasné.

Karel III. se zúčastní, poruší ale tradici

Přestože účast manželky následníka trůnu je nejistá, palác alespoň potvrdil, že král Karel III., který se také léčí s rakovinou, bude součástí slavnosti, uvedl server Express.

Během Trooping the Colour však britský monarcha poruší tradici. Namísto toho, aby jako tradičně provedl přehlídku vojáků na koni, pojede při své oficiální narozeninové přehlídce v kočáru Ascot Landau společně s královnou Camillou. Změna byla provedena na základě doporučení lékařů.

V loňském roce se Karel III. stal prvním panovníkem po více než 30 letech, který se Trooping the Colour zúčastnil na koni. Zesnulá královna Alžběta II. se takto na přehlídku naposledy vydala v roce 1986.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate si má procházet peklem. Fanoušci ji ale neopouštějí a posílají pozdravy

Tagy:
nemoc Londýn léčba rakovina chemoterapie královská rodina princezna Karel III. slavnost Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu král Karel III. Kate Middleton Trooping the Colour